Hlavní obsah

Žižkov vyválčil v Příbrami bod

PŘÍBRAM

Žižkov nezvítězil v Příbrami již více než pět let, nepodařilo se mu to ani včera, ale bod pro něj může mít v konečném záchranářském účtování cenu zlata. S remízou byli spokojeni i domácí, kterým by se v případě prohry Pražané přiblížili na rozdíl jediného bodu.

Článek

Hned po minutě hry připravil pro Žemlíka dobrou střeleckou pozici Mendy a Příbram měla i nadále více ze hry. Někdejší žižkovské ofenzívní klenoty Oravec a Chihuri se do základní sestavy nevešly a osamocený Prohászka toho proti trojčlenné příbramské obraně mnoho nezmohl. První střelu vyslali hosté na gólmana Sňozíka, jenž zaskakoval za nemocného Skácela, až v 16. minutě, kdy odražený míč poslal Pikl se šťastnou tečí do sítě.

Na příbramskou odpověď čekali diváci jen sedm minut. Po faulu na Žemlíka nařídil sudí Helebrant trestný kop a Rychlík jej krásně zatočil do brány. I nadále měl více práce nepříliš jistý hostující gólman Pižanowski, jemuž pomohlo i štěstí, když se Riegelova střela z necelých 30 metrů otřela o břevno.

O možnost dostat se ještě do přestávky do vedení se však domácí připravili sami. Riegel ideálně naservíroval míč Rychlíkovi před odkrytou bránu, tomu se však míč nepochopitelně zamotal pod nohy.

Trenér Pražanů Bittengel o přestávce poslal na hřiště druhého útočníka Oravce, jenž při jedné z ojedinělých pohledných akcí druhého poločasu poslal přesný pas na Straceného, ten ale ve skluzu přestřelil.

Příbram - Žižkov 1:1 (1:1)
Branky: 23. Rychlík -16. Pikl. Rozhodčí Helebrant, žluté karty Birhanzl - Oravec, 3128 diváků, poločas 1:1.
Příbram: Sňozík - Navrátil, Formánek, Turtenwald - Jendruščák (82 Cesarec), Otepka, Fenyk, Riegel, Rychlík - Mendy, Žemlík (72. Birhanzl).
Žižkov: Pižanowski - Ščasný, Sabou, Klimpl, Dirnbach (76. Chihuri) - Stracený, Jiří Němec, Pikl, Prášil, Hottek (46. Oravec) - Prohászka (70. Mlejnský).

Reklama

Související témata: