Hlavní obsah

Plzeň prohrála v Teplicích a v první lize končí

TEPLICE

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou první jistým sestupujícím z letošního ročníku první ligy. O poslední teoretickou naději přišli Západočeši dnes večer na teplických Stínadlech, kde podlehli domácímu týmu. Teplická výhra 2:1 se nerodila nijak těžce, hosté na severu Čech totiž příliš nezlobili.

Foto: archiv

Trenér Plzně František Cipro bude muset spolknout hořkou sestupovou pilulku.

Článek

Až příliš bylo na plzeňském týmu znát, že neúspěšnou záchranu oplakal už před týdnem. Teorie mu sice zůstávala ještě před dnešním zápasem, ale až záhy se zmenšila na statistické minimum. Ve třetí minutě totiž při Horváthově trestném kopu z pravé strany podběhl plzeňský gólman Ticháček ostrý míč, který bez dotyku jiného hráče zapadl do sítě.

Pro mladý plzeňský tým, v němž trenéři dali podle očekávání přednost fotbalistům, na nichž by měla stát budoucnost západočeského klubu, to byla těžká rána. Hra hostí byla založena především na bojovnosti a důrazu v obraně, ovšem již méně v ofenzivní části, kde byla Viktoria takřka neškodná. Poprvé se ukázala až ve třicáté minutě, kdy Švejnoha z pětadvaceti metrů pálil ostře nad branku.

V té době už měli domácí na svém kontě řadu šancí, ale při jejich zakončení jim chyběl důraz. Ticháček měl alespoň možnost několikrát odčinit svou hrubku, především pak při pokusech aktivního Benáta, Ryšky a Verbíře, které se urodily v krátkém rozmezí mezi 24. a 26. minutou.

Po pauze se převaha domácího týmu ještě zvýšila, ale tepličtí fotbalisté dál spalovali slibné možnosti. Proti rozchytanému Ticháčkovi neuspěl v 55. minutě znovu Benát a vzápětí stejně hned dvakrát dopadl střídající Veleba. Hosté sice nepůsobili odevzdaně, ale jejich obrana byla příliš děravá, a tak více než na útočné pokusy museli soustředit svou energii na zachytávání ataků teplických útočníků.

Definitivně hostům zlomila vaz až další standardní situace, po níž se patnáct minut před koncem dostal k odraženému míči uvnitř šestnáctky Veleba a z pravé strany prostřelil Ticháčka. Potvrdil tak pověst střídajícího kanonýra; na jaře už vsítil čtvrtý gól a pokaždé jako náhradník.

Domácí výhru už neohrozil ani plzeňský útočník Siegl, který snížil na rozdíl jediné branky. Pro pětatřicetiletého veterána to byl již 163. ligový gól ve 399. utkání, ale jen malá naplást na smutek.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)
Branky: 3. Horváth, 75. Veleba - 79. Siegl. Rozhodčí: Čecháček - Ondo, Handlíř. ŽK: Hunal - Kukol, Petrouš, Pilař, Podzemský. Diváci: 2458
Teplice: T. Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Klein - Benát, Ryška, Horváth, Tesařík (90. Fenin) - Mašek (46. Veleba), Verbíř (77. Rilke). Trenéři: Nevrlý a J. Poštulka.
Plzeň: Ticháček - Kukol, Pilař, Knakal, Procházka (66. Podzemský) - Fillo, Švejnoha, Barteska, Šíma (46. Petrouš) - Kašták (80. Blaha), Siegl. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: