Hlavní obsah

Dámy, svatby v Baníku se nekonají

OSTRAVA

Podle sázky uzavřené v zimě se měli čtyři bossové Baníku Ostrava v dohledné době oženit. "Když vyhrajeme titul, jdeme do toho," slíbili trenér František Komňacký, předseda dozorčí rady Vojtěch Flégl, předseda představenstva Jakub Kahoun a klubový ředitel Pavel Hadamczik. Jenže jak pravil kouč hned po utkání v Olomouci, všichni pánové "zařadili raději zpátečku".

Foto: archiv

Trenér Baníku František Komňacký také ze slibu vycouval.

Článek

"Vždyť svatba je jen povolení k dříve vykonávané činnosti," vyprávěl Komňacký bezprostředně po výhře 1:0 v Olomouci.

"Domluvili jsme se, že to odložíme a tu laťku zvedneme. Třeba až vyhrajeme Ligu mistrů. Teď jde jen o to, abychom to tak nějak šetrně vysvětlili těm našim babám," dodával potutelně Komňacký, který si to u hráčů pěkně "zavařil" neúčastí na nočních oslavách.

Přesto však neunikl pořádné spršce šampaňského. "Kdo má díru do zadku, tak na mě v šatně lil šampaňský," postěžoval si. A ještě jeden rest trenér má. Dluží klubovému pokladníkovi - náhradnímu gólmanovi Raškovi - větší částku peněz.

"Je to pětimístná částka. Zaplatím až teď, kluci by to v sezóně propili," vykládal Komňacký. Záložník Látal později prozradil, že trenér musí do banku doplatit i s úroky přesně dvacet tisíc korun.

Reklama

Související témata: