Hlavní obsah

Slavii po prohře s Libercem hrozí, že si nezahraje poháry

PRAHA

Fotbalistům pražské Slavie se vzdalují evropské poháry. Po sobotní domácí prohře s Libercem 1:2 ztrácejí na třetí Olomouc tři body. Trenér Josef Csaplár už určítě nesplní cíl, jímž byla Liga mistrů, možná však nedosáhne ani na Pohár UEFA. A to se Slavii v historii české ligy ještě nikdy nestalo.

Článek

Slavii srazil nešťastný úvod zápasu. Maďar Józsi dostal po čtyřech kolech šanci od začátku a po čtvrthodině se zdálo, že přinese Slavii štěstí. V liberecké šestnáctce byl faulován a domácí dostali skvělou výhodu otevřít skóre z penalty. Jenže Kuka klíčový moment nezvládl, jeho střelu zastavil brankář Hauzr.

Domácí černá chvilka opařila. Bez nemocného tvůrce hry Kolouška, byla její hra těžkopádná a předvídatelná. Na Kolouškově místě dostal šanci Lukeš, ale po 70 minutách hřiště opustil bez výraznějšího příspěvku. Zato Liberec potvrzoval, že konečně začaly působit metody kouče Grigy a jeho lehkonozí hráči snadno překonávali obranu Slavie.

Zvlášť jarní liberecký kanonýr Hološko byl k neudržení a krátce před přestávkou se blýskl dvěma gólovými momenty. Nejdřív dostal ideální přihrávku za obranu, pak využil chyby brankáře Černého, který nevyběhl proti míči, a na zlatém podnose naservíroval míč před prázdnou branku Pospíšilovi.

Po změně stran si oba útočníci role vyměnili, ale Hološko trefil jen tyč. Ze sevření Slavie, které ve druhé půli narostlo na intenzitě, ale nikoli na nebezpečí, utekl ještě dvakrát. Jednou ale mířil mimo, podruhé mu sólový nájezd chytil Černý.

Trenér Csaplár proti svému bývalému klubu třikrát poslal do útoku čerstvou krev, vzadu riskoval hru jen se třemi obránci, ale víc než snížení Slavia nedosáhla. Odražený míč uklidil do sítě Tomáš Došek, ale jeho radost byla trpká. Následný nápor vyrovnávací gól nepřinesl, i když Kuka k němu měl v nastavení blizoučko. Jeho střelu z malého vápna ale zastavil obránce.

Slavia je teď o tři body za Olomoucí, která v posledním kole hostí poslední Plzeň. To hovoří o vyhlídkách Pražanů za všechny komentáře.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:2 (0:2)
Branky: 77 - T. Došek - 38. Hološko, 45. Pospíšil. Rozhodčí: Beneš - Amler, Zlámal. ŽK: Latka - Lukáš. Diváci: 2167.
Slavia: Černý - Lukáš Došek, Latka (57. Švec), Müller, Kratochvíl (46. Kalivoda)- Piták, Bejbl, Lukeš (70. Hašler), Józsi - Kuka, T. Došek. Trenér: Csaplár.
Liberec: Hauzr - Hamouz, Lukáš, Valachovič, Košťál - Polák, Langer, Pilný, Hodúr (84. Libor Došek) - Pospíšil (73. Ančic), Hološko (86. Broschinský). Trenéři: Griga a Lavička.

Reklama

Související témata: