Hlavní obsah

Příbram se výhrou ve Zlíně definitivně zachránila

ZLÍN

Fotbalisté Příbrami v sobotu zvítězili ve Zlíně 2:0 a definitivně si tak zajistili prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu. Hosté rozhodli o tříbodovém zisku ve druhém poločase, kdy nejprve Otepka a po něm Rychlík překonali brankáře Baránka.

Článek

Příbram sice v poslední čtvrthodině dohrávala bez vyloučeného Mendyho, ale výhru si bez větších potíží pohlídala.

Hosté začali aktivněji, ale ze série rohových kopů nic nevytěžili. Ve 20. minutě byli velmi blízko k vedoucí brance, jenže Žemlík napálil jen pravou tyčku a střelu dorážejícího Otepky gólman Baránek kryl. Po Otepkově rohu pak Riegel jen slabě hlavičkoval do středu branky. Ve 32. minutě si oba spolupráci zopakovali, ale Riegela stačil včas zblokovat vracející se Novosad. Zlín zahrozil až v závěru prvního poločasu, kdy se za hranicí šestnáctky uvolnil Dobeš, ale jeho prudká rána se mezi tyče nevešla.

Ani po přestávce se domácí hráči herně nezvedli a v 52. minutě je hosté poprvé potrestali. Otepka si naběhl na křižný pas a umístěnou ránou nedal Baránkovi šanci. Příbramský gólman Sňozík si sáhl na míč až po hodině hry, kdy jeho pozornost z dálky prověřil Lasota. O šest minut později atakoval Kroča aktivního Jendruščáka a sudí Poledník nařídil přímý kop. K němu se postavil Rychlík a levačkou míč zakroutil přesně do sítě.

Od té chvíle se hosté zaměřili na udržení náskoku. Situaci jim trochu zkomplikovalo vyloučení Mendyho, jenž po střetu s Baránkem uviděl druhou žlutou kartu a musel čtvrt hodiny před koncem nedobrovolně opustit trávník. Ale slabě hrající Zlín hostům jejich cestu za třemi body hodně ulehčil a v závěru se nedostal už ani jednou k ohrožení Sňozíkovy branky

Zlín - Příbram 0:2 (0:0)
Branky: 52. Otepka, 66. Rychlík. Rozhodčí: Poledník - Tulinger, Marada. ŽK: Gomes - Mendy. ČK: 75. Mendy. Diváci: 2051.
Zlín: V. Baránek - Novosad (57. Nehoda), Kroča, Koubský, Hubáček - Janíček Lasota, Dobeš (84. Dujka), Červenka - Gomés (63. Lička), Mucha. Trenér: Mareček.
Příbram: Sňozík - Navrátil (86. Janů), Formánek, Turtenwald - Otepka (90. Loseille), Birhanzl, Fenyk, Riegel, Rychlík - Žemlík, Jendruščák (65. Mendy). Trenér: Kopač.

Reklama

Související témata: