Hlavní obsah

Olomouc se výhrou v Brně přiblížila poháru UEFA

(čfo)Právo

Olomouc po dvou porážkách zabrala a výhrou se přiblížila konečnému třetímu místu a účasti v Poháru UEFA. Brňané naopak existenční střetnutí nezvládli a jsou stále namočeni v boji o záchranu. Překvapivé vítězství Synotu na Žižkově však pro ně bylo náplastí.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Akci Pacandy se Svobodou zakončil Abrahám slabou střelou do Vaniakovy náruče a Pacandův trestný kop prodloužil Kotůlek hlavou do pravého horního růžku, avšak olomoucký brankář vytáhl skvěle míč na roh. V další příležitosti namířil Pacanda nad břevno.

Po dvaceti minutách hosté hru vyrovnali a i oni začali zaměstnávat brněnskou obranu. K vedoucímu gólu byli blízko ve 27. minutě. Se Špiláčkovou střelou si sice Belic poradil, ale po Reitrově dorážce už balón směřoval nezadržitelně do sítě. V poslední chvíli se ovšem na brankové čáře zjevil kapitán Brna Křivánek a odvrátil nebezpečí.

Do kabin na přestávku nakonec odcházeli spokojeněji domácí. Pacanda utekl po pravé straně, Krajčovičovi se ho nepodařilo zastavit a Vaniak byl na jeho bombu krátký. Těsně před pauzou mohl vyrovnat Babnič, avšak hlavou těsně přestřelil.

Pět minut po změně stran se ale Hanáci dočkali. Babnič našel na malém vápně nepokrytého Reitra, jehož hlavičku sice Belic ztlumil, avšak míč se dokutálel za brankovou čáru. Vyrovnáním povzbuzení hosté si pak vynutili značný tlak a brněnští zadáci zhruba deset minut nevěděli, kam dřív skočit. Jihomoravané se však postupně vymanili z defenzívy a střídající Kroupa zahrozil dvěma hlavičkami.

Tři body si ovšem nakonec odvezla Olomouc. Čtvrt hodiny před koncem vysunul Glos za obránce Reitra, jenž tváří v tvář Belicovi rozhodl. Zoufalá snaha domácích v závěru už vyzněla naprázdno.

Brno - Olomouc 1:2
Branky: 44. Pacanda - 50. a 74. Reiter. Rozhodčí Šedivý, žluté karty: Máša, Živný, Šustr - Babnič, Špiláček, Caha, 4560 diváků, poločas 1:0.
Brno: Belic - Houšť, Křivánek, Kotůlek, Šustr -T. Abrahám, Máša, Svoboda (78. Živný), Belej (78. Hlavatý) - Švancara (58. Kroupa), Pacanda.
Olomouc: Vaniak - Randa, Krajčovič, Kučera, Caha - Vyskočil (76. Bouška), Hudec, Špiláček, Glos (90. Ševela) - Babnič (90. M. Hubník), Reiter.

Reklama

Související témata: