Hlavní obsah

Hráči i fanoušci stále myslí na Kolouška

PRAHA

Fotbalová liga inkasovala v závěru sezóny několik ran. Fanoušky i hráče šokovala obvinění z korupce, možná ještě více pak zpráva z minulého týdne o leukémii Václava Kolouška. Osmadvacetiletý záložník Slavie, který patří k hvězdám soutěže, nyní podstupuje chemoterapii. Fotbalová rodina na něj nezapomíná...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

"Vašku, držíme ti palce," vzkázali na transparentu před sobotním utkáním se Spartou fotbalisté Baníku. Také fotbalisté Liberce, kde Koloušek před odchodem do Prahy hrál, a Slavie na spoluhráče nezapomněli. "Venco, jsme s tebou," stálo na transparentu, který drželi hráči obou celků před vzájemným utkáním.

Již po několika minutách hry na Strahově začali fanoušci obou táborů skandovat hráčovo jméno. Přitom zvedli nad hlavu na čtvrtkách papíru nakreslenou jednadvacítku, tedy Kolouškovo číslo dresu.

V Kolouškově těžké životní chvíli nezůstávají zpět ani další fanoušci, kteří na internetovém serveru Slavie vyjadřují hráči podporu. "Když budeš bojovat jako na hřišti, hned se uzdravíš," píše například jeden z příznivců.

"Nezapomeň, že nebojuješ sám. Tenhle zápas je pro nás důležitější než finále Ligy mistrů. Nic jiného, než výhru nebereme a rozhodčí je slávista," přidává se další.

Takových zpráv už je více než dvě stovky, klub hodlá všechny vzkazy nemocnému hráči předat.

Reklama

Související témata: