Hlavní obsah

Počet zkorumpovaných rozhodčích zřejmě není konečný

Prozatím pět jmen rozhodčích padlo v korupční aféře českého fotbalu, ale to zřejmě nebude konečné číslo. Na seznamu policie je údajně už dvanáct sudích, další obvinění by prý mohla být vznesena už do konce týdne. Další podrobnosti by mohly zaznít na čtvrteční tiskové konferenci v Brně, kde má vystoupit okresní státní zástupce v Kroměříži Pavel Pukovec.

Foto: internet

Rozhodčí - ilustrační foto

Článek

V zákulisí se hovoří i o tom, že obvinění je připraveno i pro jednoho z předních funkcionářů fotbalového svazu. Ten se ale nedávno nechal slyšet, že se při své nedávné cestě na Moravu přesvědčil, že má ve fotbalovém prostředí dál důvěru. Svým způsobem prý odhalení uvítal, protože očekává, že se fotbalové prostředí pročistí a že to bude varování pro všechny.

Šéf českého fotbalu dále uvedl, že vedle policejního vyšetřování se brzy rozjede i vlastní šetření na svazové úrovni. Předseda disciplinárky Alexander Károlyi se začne seznamovat s vyšetřovacím spisem, v pondělí má zasednout užší vedení svazu a v úterý ligové shromáždění zástupců všech klubů první a druhé ligy.

Reklama