Hlavní obsah

Žižkov se bude o záchranu rvát do poslední minuty

PRAHA

Mnoho otázek otřásá fotbalovou ligou před jejím koncem. V sobotu se hraje poslední, tedy 30. kolo. Další se záhy budou konat v zákulisí. Otázka číslo jedna zní: Kdo sestoupís Plzní? Nejblíže propasti je druhá z Viktorií - Žižkov. O umístění za mistrovským Baníkem na druhém až čtvrtém místě je asi jasno. Jak ale se vším zahýbá úplatkářská aféra?

Článek

Žižkov se bude rvát v Liberci o zázrak. Když nevyhraje, zachrání ho už jen případné vyloučení Synotu z ligy za korupci. "Měli jsme nad Synotem v sobotu vyhrát a byli jsme někde jinde," zoufal trenér Günter Bittengel.

Aby těch patálií neměl málo, musí se kvůli karetním trestům obejít bez tří klíčových hráčů - Němce, Saboua a Pikla. "Nahradit je bude těžké, ale musíme si s tím poradit. Asi využiji Prášila a Chihuriho," řekl Bittengel. Potrestaní hráči tak budou svému týmu držet palce v hledišti. Vyhraný zápas by byl pěkným dárkem k 38. narozeninám Jiřího Němce.

"Na jaře jsme venku nevyhráli, ale musím proto udělat maximum a doufat, že Blšany nebo Brno klopýtnou," dodal  kouč. Vikroriáni v pátek odpoledne trénovali na svém stadiónu a v podvečer se vydali autobusem na soustředění.

Brnu a Blšanům stačí remíza

Brno se bude v Příbrami snažit o záchranu bez dlouhodobě zraněných Patrika Křapa a Petra Musila. V sestavě budou chybět i potrestaní Tomáš Máša, Martin Živný a Marek Zúbek. Brno má však oproti Žižkovu cestu za záchranou v první lize snažší. Stačí mu získat bod, tedy uhrát jakoukoli remízu.

"My ani s hráči o jiných zápasech nemluvíme. Musíme se kvalitně připravit na vlastní utkání a v jeho průběhu ani hráčům nebudeme dávat informace o stavu na jiných stadionech. Jednoznačně se musíme soustředit na vlastní výkon a já věřím, že si záchranu uhrajeme sami,” zdůraznil jeden z dvojice trenérů Stanislav Schwarz.

Blšany jedou na Synot. "Máme osud ve svých rukou. Na Moravu jedeme s jasným cílem neinkasovat," uvedl blšanský trenér Michal Bílek. Všechny zápasy posledního 30. kola Gambrinus ligy začínají ve 14:25 hod.

Program 30. kola Gambrinus ligy
Sparta vs. Jablonec
Liberec vs. Žižkov
Synot vs. Blšany
Příbram vs. Brno
Budějovice vs. Slavia
Olomouc vs. Plzeň
Opava vs. Ostrava
Teplice vs. Zlín
TABULKA

Reklama