Hlavní obsah

Brno se i přes prohru radovalo

V utkání 30. kola Gambrinus ligy mezi Příbramí a Brnem panovala na hřišti dlouho šílená nuda. Zoufalství hráčů na obou stranách neznalo konce. Až po čtyřiašedesáti minutách bídně zaplněné tribuny probrali Otepka se Žemlíkem, který vstřelil dva góly.

Článek

Po závěrečném hvizdu se radovaly oba celky. Domácí ze sezóny zakončené vítězstvím, hosté ze záchrany, jež jim zajistila prohra Žižkova v Liberci. "Chtěli jsme vyvrátit spekulace, že soupeři dopomůžeme k záchraně. Projevilo se, že nám chybí tvořivý hráč, ale po bouřce v kabině a zlepšeném pohybu jsme zápas zvrátili," radoval se František Kopač, trenér Příbrami.

Během prvního poločasu stereotypně hrající domácí naráželi na zformovanou obranu hostů. Příbramští se snažili, ale absolutně jim chyběla nápaditost a rychlejší přihrávka. Brněnští jen stáli na vlastní polovině, a když po Otepkově přihrávce zprava Fenyk pálil z malého vápna nad, neměli k ofenzívě žádný důvod. Přesto se po ojedinělé akci ujali vedení, když po rohu rozehraném nakrátko centroval Pacanda a na zadní tyči hlavičkoval Křivánek přesně - 0:1.

Trenér Brna: Jsme zachráněni

Po přestávce dlouho nic nenasvědčovalo obratu k lepšímu, ale pak na chvíli převzali režii zápasu Otepka se Žemlíkem. Po akci prvně jmenovaného a centru zleva sice Žemlík pálil jen do gólmana, když však Otepka poslal míč na hranici šestnáctky zprava, byl domácí útočník neomylný. Za pár okamžiků pak po dlouhém pasu od příbramské branky pouštěl Kotůlek míč Belicovi, ten však kopl do prázdna, a tak Žemlík pohodlně poslal míč do sítě. Cesarec pak pálil nad branku, čímž útočné ataky domácích skončily.

Brněnští se snažili vyrovnat, po kiksu Formánka s Navrátilem střílel Abrahám ve vyložené pozici slabě, po Kroupově přiťuknutí pak Švancara ve stoprocentní šanci nevystřelil vůbec. "Podařilo se nám získat vedení v nejlepším okamžiku, těsně před přestávkou. Pak jsme dostali dva hloupé góly, které snad dostává jenom náš tým. Ale jsme zachráněni," glosoval věcně Karel Jarůšek, trenér Brna.

Příbram vs. Brno 2:1
Poločas: 0:1, Branky: 64. a 65. Žemlík - 45. Křivánek. Rozhodčí Matějek, žlutá karta Fenyk, 1876 diváků
SESTAVY
Příbram: Sňozík - Navrátil, Formánek, Turtenwald - Otepka (84. Janů), Fenyk, Birhanzl (46. Loseille), Riegel, Rychlík - Jendruščák (58. Cesarec), Žemlík.
Brno: Belic - Houšť, Křivánek, Kotůlek, Šustr - Hlavatý (74. Svoboda), Schuster (88. Mezlík), Abrahám, Drga (84. Švancara) - Pacanda, Kroupa.

Reklama

Související témata: