Hlavní obsah

Straka: Splnili jsme úkol

PRAHA

Spokojený byl po sobotním zápase s Jabloncem trenér Sparty František Straka, který ve 23. kole nejvyšší domácí fotbalové soutěže nahradil odvolaného Jiřího Kotrbu. Jeho cíl byl jasný - dotáhnout obhájce mistrovské trofeje alespoň na druhé místo tabulky a získat tak možnost bojovat o lukrativní Ligu mistrů. Po posledním utkání ligy mohl hrdě prohlásit: Splněno.

Článek

"Splnili jsme úkol, který jsem měl při příchodu k mužstvu, jsem spokojený, že druhé místo je naše," usmíval se podle oficiální stránky Sparty Straka po zápase. Hráči byli před utkáním nervózní a kouč je proto uklidňoval, ať jsou trpěliví. "Věřil jsem, že máme šanci se prosadit ze standardních situací, což se potvrdilo. Poborského první gól nás uklidnil, ve druhé půli se již hrál dobrý fotbal," uvedl Straka.

Kaňkou na sobotní výhře byl podle Straky fakt, že Sparťané dovolili Jablonci návrat do zápasu po inkasované brance. "Provází nás to po celou dobu, vedeme o dva góly, můžeme dát z penalty na 3:0 a místo toho po chybě obrany inkasujeme a soupeř je zpátky ve hře," postěžoval si kouč.

Poborský ve Spartě - to je priorita

Kapitán Sparty a její největší hvězda Karel Poborský se již několikrát nechal slyšet, že po letošní sezóně ukončí kariéru. To se však letenskému klubu moc nelíbí. Poborský je totiž ceněnou posilou, což dokázal i v sobotním duelu s Jabloncem, kdy jeden gól dal a na druhý nahrál. Straka však věří, že klíčový hráč bude pokračovat. "Je pro mě prioritní, aby Karel ve Spartě byl a já osobně pro to udělám všechno," dodal Straka.

Reklama

Související témata: