Hlavní obsah

Král ligových střelců Heinz se pletl, góly dávat umí

OSTRAVA

Když se upsal ostravskému Baníku, tvrdošíjně opakoval, že není žádným kanonýrem, jenž by nahradil odcházející hvězdičku Svěrkoše. Prý vždycky góly spíše připravoval. Marek Heinz se však hodně pletl. S 19 zásahy se totiž stal v tomto ligovém ročníku jasně nejlepším střelcem.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Marek Heinz má důvod k radosti. Trenér Brückner jej zařadil do nominace pro kvalifikační utkání s Rakouskem.

Článek

Přitom v dosavadní kariéře dal nejvíc devět branek v sezóně. "Vůbec jsem to nečekal. Možná se projevilo, že jsme měl ohromnou chuť do fotbalu po nevydařeném angažmá v Německu," prohlašoval po posledním zápase ročníku v Opavě střelec, který se rozloučil se sezónou stylově. Dal gól. "Já si vůbec neuvědomil, že můžu atakovat hranici dvaceti branek za ročník. Nepřemýšlel jsem nad tím."

Hodně nečekaný vítěz pořadí střelců však individuální ocenění nechtěl srovnávat s tím, jak si váží zisku titulu pro Baník. "Tohle je úplně něco jiného. Titul bych opravdu za nic nevyměnil. Možná jsem dával góly i proto, že jsme celou sezónu hráli hodně útočně a ostatní mi hrozně moc pomohli," děkoval jim Heinz.

Liga mistrů a EURO

Podle všeho by neměl chybět v nominaci na EURO. "To je zase úplně něco jiného než liga, rozhodně mi motivaci chybět nebude, i když jsme vyhráli titul. Dostat se do nároďáku je obrovská čest, tam vůbec nepřemýšlíte nad tím, že jste třeba v této sezóně už nějakého úspěchu dosáhli," vykládal Heinz.

Zdá se, že by v Baníku měl zůstat, i když se nabídky hlavně z ciziny dají čekat. "Vím, že bude strašně těžké takovou sezónu zopakovat, ale zatím nad budoucností nepřemýšlím. Klub na mě uplatnil opci a tak není důvod spekulovat o mém odchodu. Už jsme si kdysi Ligu mistrů zahrál v Hamburku, tak proč si to nezopakovat v Ostravě, která má tak úžasné fanoušky? I tohle bude zase obrovský zážitek," uzavřel Heinz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články