Hlavní obsah

Synot je na prodej, Valenta s fotbalem nekončí

PRAHA

Uherské Hradiště patrně přijde o prvoligový klub 1. FC Synot. Tým, který je zapleten do největšího korupčního skandálu českého fotbalu, je totiž na prodej. Podle šéfa firmy Synot a zároveň předsedy klubu Miroslava Valenty se nový majitel musí najít do dvou měsíců. Pokud nebude žádný zájemce, klub zruší a hráče prodá, sdělil Právu.

Foto: Novinky s použitím 1. FC Synot

DEFAULT TITLE

Článek

Valenta oznámil, že jeho firma s fotbalem tak docela nekončí. Jeho rozhodnutí však podle něj neznamená, že by přiznával vinu. Šéf Synotu pro ČTK bez bližších podrobností připustil, že by se nyní mohl po nějaké fotbalové investici poohlédnout v zahraničí.

Společnost Synot je majoritním vlastníkem slovenského ligového klubu AS Trenčín. Hned poté, co skandál v Uherském Hradišti propukl, se objevily spekulace, že Synot může své aktivity přesunout na Slovensko.

Za Synotem stojí 71letý zakladatel Miroslav Valenta a jeho 47letí synové, dvojčata Ivo a Miroslav. Název firmy znamená "Synové a otec". V klubu 1. FC Synot je Valenta senior prezidentem a jeho syn Ivo předsedou dozorčí rady. Společností se slovem Synot v názvu je podle internetového výpisu obchodního rejstříku 21. Ve všech působí někdo od Valentů.

Disciplinární řízení ve středu

Disciplinární komise ČMFS v pátek oznámila, že zahájí řízení s prvoligovým klubem 1. FC Synot a pěticí rozhodčích, kteří jsou obviněni z přijímání úplatků. Komise o tom rozhodla poté, co si prostudovala písemné materiály vyžádané od policie.

Disciplinární komise předvolá prezidenta Synotu Miroslava Valentu a rozhodčí Josefa Dvořáčka, Jaromíra Hlaváče, Stanislava Hrušku, Bohuslava Krátkého a Václava Zejdu na své mimořádné zasedání, které se uskuteční ve středu 19. května.

Reklama