Hlavní obsah

Bittengel zažil se Žižkovem nejhorší rok své kariéry

Hráči Viktorie Žižkov měli před sobotním posledním ligovým kolem jasno. O záchranu se v Liberci poperou do poslední minuty. Jejich odhodlání jim však vydrželo do zahájení utkání, pak totiž předvedli druholigový, ne-li ještě horší výkon. "Ani o tu poslední šanci jsme se nepoprali," řekl Právu trenér Günter Bittengel, který letošní rok zhodnotil jako nejhorší v kariéře.

Foto: PRÁVO

Günter Bittengel

Článek

Bittengel začal smolný rok již na podzim, kdy vedl Blšany. Po příchodu na Žižkov však věřil, že s příchodem Jiřího Němce bude lépe. Nebylo. "Ubylo bojovnosti a někteří hráči odešli či byli zranění." Konec světa však v sestupu do druhé ligy nevidí. "Kdysi pád postihl také slavnější kluby - Spartu, Slavii i Bohemians. Jsou ale na světě horší tragédie," řekl Právu s tím, že každého to jednou prostě potká.

Co bude nyní se žižkovským fotbalem prozatím v klubu podle Bittengela neřešili, neboť do poslední chvíle věřili, že se záchrana v nejvyšší domácí soutěži podaří. "Předpokládám, že se sejde vedení klubu během týdne a uvidí se." Pokud vedení projeví o jeho služby i nadále zájem, bude se snažit pomoci Viktorce v cestě zpátky do první ligy. "Neutíkám," dodal trenérský smolař roku.

Reklama

Související témata: