Hlavní obsah

Kuka: Mám strach skončit

Viktor NosekSport.czPrávo

Před půl rokem Pavel Kuka téměř s jistotou počítal, že letošní sezóna bude jeho poslední v kariéře. Po příchodu trenéra Csaplára se ale v kabině Slavie pročistil vzduch a pětatřicetiletý veterán je nyní na vážkách. "Spousta věcí se změnila. Ve Slavii je parta mladých kluků, která bezvadně funguje," říká Kuka v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka váhá, zda se rozloučit s aktivní kariérou.

Článek

Dal jste vítězný gól v posledním ligovém kole v Budějovicích a kupa fanoušků se vás před stadiónem ptala, jestli to byl opravdu váš poslední zápas kariéry. Spíš tedy prosili, ať ještě hrajete. Jak to tedy doopravdy je s vaším rozhodováním? Upřímně řečeno, nevím. Před půl rokem jsem byl na devadesát procent přesvědčen, že už to zabalím. Ale teď... Spousta věcí se změnila. Ve Slavii je parta mladých kluků, která bezvadně funguje. I proto váhám a nejsem ještě schopen odpovědět. Musí to tady uvnitř mě dozrát, všechno do sebe zapadnout.

I trenér Csaplár říkal, jak moc o vás stojí pro další sezónu. Že jste zrovna tady v Budějovicích prokázal, jak moc jste pro klub užitečný. Mluvil o vašem skvělém přístupu a doslova vás označil za pracanta. Hodně vás přemlouvá? Mluvili jsme spolu o spoustě věcí. Víte, jde i o moji roli v týmu. Já musím vědět, jak se mnou počítají. Jestli budu sedět na lavičce, hrát, nebo mě budou posílat na trávník jen na poslední čtvrthodinu. A co se týče té přízně, to nikdy nevíte. Neproměníte jednu šanci, nedáte penaltu a hned se všechno otáčí proti vám. Je to vrtkavé.

Když přemýšlíte: zůstat, nebo se na vše už vykašlat? Co hraje pro a proti? Poznal jsem, že když člověk není fit, jeho výkon prostě už není top. A navíc mě teď v pětatřiceti letech už všechno bolí dvakrát tolik. Třeba když mě někdo nakopne... I rehabilitace je v pokročilejším věku dvakrát tak dlouhá. Ovšem na druhou stranu je tady docela dost motivace. Jdeme do Poháru UEFA. Titul další rok asi není reálný, to by musely přijít velké investice, ale já se ho moc toužím se Slavií dočkat. Ať už na hřišti, na lavičce, nebo prostě na tribuně.

Příští rok jde mistr přímo do Champions League. To není lákavé?Je, ale jen pro Slavii. Mně bude sedmatřicet. A v tom věku nemá útočník v Lize mistrů co pohledávat. Zapomeňte na to. To bych musel hrát jedině obránce...

Stanovil jste si nějaké datum, do kdy se chcete rozhodnout? Kdepak, to je mi jedno. Víte, čím víc se ten konec blíží, tím víc je to pro mě těžké. Dělal jsem fotbal celý život. A teď mám strach skončit!

A co úplatkářská aféra? Co si myslíte o tom všem, co nyní hýbe celým českým fotbalem? To už tady bylo před lety za dob Vízků a Panenků. Teď se to začalo řešit. Je třeba si uvědomit, že ještě nepadl jediný důkaz, jestli korupce existuje. Proto by nebylo korektní, abych něco sděloval. Ale je třeba, když už se aféra rozjela, aby se také dotáhla až do konce a rozkryla pravdu.

Reklama

Související témata: