Hlavní obsah

Spartu by v létě mohl posílit Portugalec

PRAHA

Jen co fotbalová sezóna skončila, otevírá se na Letné otázka složení mužstva pro příští rok. Zatímco Jiří Štajner s největší pravděpodobností sparťanskou kabinu opustí, vedou se již jednání o návratu opavského útočníka Filipa Dorta a příchodu synotského forvarda Michal Meduny. V užším hledáčku trenéra Straky je také Portugalec Matias Rogerio.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Devětadvacetiletý levonohý Rogerio, jenž v současné době působí v portugalském týmu Guimaraes, by mohl současný sparťanský kádr doplnit už v létě. Potvrdil to nejen prezident Vlastimil Košťál, ale i trenér František Straka.

Straka: Přesně takového hráče potřebujeme

Ten se v minulém týdnu byl na fotbalistu v Portugalsku podívat. "Přesně takového hráče potřebujeme. K naší hře je nutné, aby obranný hráč dokázal bleskurychle zaútočit a on to zvládá," uvedl sparťanský kouč. "Mluvil jsem s ním a někdy se ukáže, že nejde v první řadě o peníze. Když jsme mu řekli, že jde o Spartu, byl příjemně překvapen, protože by si rád zahrál Ligu mistrů. V nejbližších dnech přiletí do Prahy s manželkou, věřím že se domluvíme," dodal pro podle oficiálních stránek pražské Sparty Straka.

Kouč chystá začátek přípravy již na 13. června, tedy na dobu, kdy se teprve bude rozjíždět evropský šampionát, předkolo Ligy mistrů pak Pražany čeká 28. července. Příprava tak bude zahájena bez reprezentantů. Podle prezidenta Sparty vede klub jednaní i s Filipem Dortem, jenž letos hostoval v Opavě, či se synotským útočníkem Michalem Medunou. Letnou by naopak měl opustit Jiří Štajner, jenž se vrátí do Hannoveru.

Setrvání Poborského je stále nejisté

Zatím stále není jasno, zda se sparťanskému vedení podaří udržet svou největší hvězdu a tahouna mužstva Karla Poborského. Tomu končí smouva a k jejímu prodloužení se dosud jednoznačně nevyjádřil. Na posledním ligovém utkání na Letné fanoušci skandováním prosili hráče, aby neodcházel. "Bylo to od nich hezké a zaslouží si za to poděkovat. Jednání o mém dalším působení mě však teprve čekají a zatím nemohu říci nic konkrétního," nenechal se zatím přemluvit možná již bývalý sparťanský kapitán.

Situaci kolem Poborského úzkostlivě sleduje také trenér Straka, který si dobře uvědomuje hodnotu základního stavebního kamene z loňského roku. Nechal se i slyšet, že pro udržení hráče udělá ze své strany maximum.

Podle Poborského se vše rozhodne v červnu. "Pan Košťál je členem reprezentace, takže na soustředěních, která budou dlouhá, bude jistě dost času, abychom si k tomu něco řekli." Možnost k tomu budou mít například soustředění v rakouském Seefeldu, jež se uskuteční v týdnu od 26. 5. do 1.6.

Reklama

Související témata: