Hlavní obsah

Korupční aféra je útok na fotbal a sponzory, říká šéf Synotu Valenta

PRAHA

Majitel a předseda dozorčí rady 1. FC Synot Ivo Valenta se ve středu naposled zúčastnil Ligového shromáždění před odchodem holdingu z fotbalové scény. "S nějakou vinou nebo nevinou neměl náš odchod nic společného. Jsme obchodníci a rozhodnutí bylo čistě z tohoto důvodu," říká Valenta v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Majitel a předseda dozorčí rady 1. FC Synot Ivo Valenta.

Článek

Jak jste Ligovému shromáždění vysvětlil váš odchod z fotbalu? Řekl jsem všem, že je to rozhodnutí holdingu a neodcházíme kvůli tomu, že bychom fotbal neměli rádi. S nějakou vinou nebo nevinou neměl náš odchod nic společného. Na fotbal jsme nezanevřeli, protože je fantastický. Popřál jsem všem hodně úspěchů a jsem poctěn, že jsme pár let byli v tomto fotbalovém společenství.

Jenže po vašem nedělním rozhodnutí odejít se objevily hlasy, že tím v podstatě přiznáváte nějakou vinu na korupční aféře... To možná, ale těch hlasů předtím už bylo tolik a žádný se neukázal jako pravdivý. Jsme obchodníci a rozhodnutí bylo čistě z tohoto důvodu.

Panovala na úterním jednání ligových klubů vypjatá atmosféra? Ne. Všichni jsme to cítili jako skrytý útok na fotbal a sponzory.

Myslíte si, že za vším nestojí jen fotbalové záležitosti? Určitě. Přetočilo se to úplně někam jinam, než na fotbal.

Kam až se to podle vás přetočilo? Vždyť to sami víte.

Třeba na stadión a politické tlaky? Přesně tak. Jsem šokovaný, co se tady v poslední době stalo, ale víc se k tomu nemůžu vyjadřovat.

Jak to vypadá se zájemci o klub? Překvapilo mě, že během dvou dnů projevili zájem tři velmi vážní adepti. Všechno další bude oznámeno příští týden.

Můžete být trochu konkrétní? Nebylo by to vhodné. Jsem ale přesvědčen, že fotbal v Uherském Hradišti zůstane zachován.

Podle prohlášení, které Ivo Valenta poskytl ČTK, není klub přímo ohrožen nedostatkem finančních prostředků a v případě, že by se prodej neuskutečnil před termínem podání přihlášek do příštího ligového ročníku, může se klub přihlásit i bez hlavního sponzora. Klub prý má finanční rezervy a další peníze může získat prodejem některých hráčů.

Reklama