Hlavní obsah

Štajnera už Sparta nechce, Gluščevičovi dá ještě šanci

Dny Jiřího Štajnera v pražské Spartě jsou už sečteny. Letenský klub nehodlá prodlužovat jeho hostování z Hannoveru a podsaditý útočník by se měl po letní přestávce vrátit ke svému německému zaměstnavateli. Jiné vyhlídky má další nevýrazný hráč Sparty, Igor Gluščevič dostane ještě v příští sezóně šanci potvrdit svou pověst kanonýra.

Foto: ČTK

Jiří Štajner se vrátí do Hannoveru

Článek

Černohorský útočník Igor Gluščevič přišel do Sparty v červnu z nizozemského Utrechtu ověnčený historkami o úžasných střeleckých schopnostech. Ty nyní 29letý hráč zpočátku opravdu potvrzoval, ovšem jen v přípravě. Když došlo na ostré zápasy nejvyšší soutěže, neuvěřitelně se trápil.

Tehdejšímu trenérovi Sparty Jiřímu Kotrbovi s novou posilou postupně docházela trpělivost, a nevylepšil si to ani pod novým koučem Františkem Strakou. Za letošní ročník tak Gluščevič nakonec odehrál všehovšudy jen osmnáct utkání s ubohými třemi vstřelenými góly. Nezískal si ani fanoušky, k čemuž přispěly i spekulace o jeho příjmu, který měl dosahovat kolem dvaceti miliónů korun. Gluščevič má nicméně smlouvu na další dva roky a už v další sezóně má šanci dokázat, že je kvalitním fotbalistou.

Ne tak Jiří Štajner, kterého v zimní přestávce s velkou pompou po tahanicích získala Sparta na hostování z německého Hannoveru. Letenští přitom původně uvažovali dokonce o přestupu, dnes ale mohou být rádi, že k tomu nedošlo. Štajner po dobrém začátku předváděl jen laxní výkony a ve čtrnácti jarních zápasech vstřelil pouze tři branky. Jeho hostování posledním ligovým kolem skončilo, vrátí se do Hannoveru.

Reklama

Související témata: