Hlavní obsah

Na Spartu si brousí zuby Slováci

PRAHA

Velkou šanci stát se novým majitelem fotbalové Sparty Praha má údajně společnost J&T slovenských finančníků Patrika Tkáče a Ivana Jakaboviče. Skupina J&T spravuje majetek v hodnotě zhruba deseti miliard korun, vlastní firmu PVT, zabývající se informačními systémy, provozuje banku a má podíly ve výrobci prezervativů Vulkan a ve Slovnaftu na Slovensku.

Foto: Novinky

Spekulace o nových majitelích fotbalové Sparty se roztáčejí

Článek

Prezident českého vicemistra Vlastimil Košťál však v deníku Sport popřel, že by prodej Sparty společnosti J&T byl v nějaké finálové fázi. "Kdepak, výběrové procesy nejsou zdaleka uzavřeny," prohlásil Košťál.

Podle deníku Mladá fronta Dnes ale byli zástupci J&T v poslední době často k vidění v sídle Sparty. Košťál s nimi prý jednal i ve čtvrtek dopoledne před odjezdem do Seefeldu na soustředění reprezentačního mužstva, u kterého působí jako manažer.

Obchod prý může být uzavřen ještě před mistrovstvím Evropy, které začne v Portugalsku 12. června. Cena Sparty se má pohybovat kolem 900 miliónů korun. Tato suma zahrnuje i úvěr kolem 230 miliónů za moderní tréninkové centrum na Strahově.

Nový majitel by chtěl Jarabinského

Podle MfD by měl po příchodu nového majitele opustit funkci sportovního ředitele Miroslav Pelta a jeho nástupcem prý může být bývalý trenér Sparty Jozef Jarabinský. "O ničem nic nevím, slyším to poprvé," řekl listu Jarabinský.

Ze hry o Spartu už dříve vypadla finanční skupina PPF, k dalším zájemcům patřila skupina českých podnikatelů ze Švýcarska, a developerská skupina Sekyra Group a další dvě nejmenované firmy.

Reklama

Související témata: