Hlavní obsah

Státní zástupce zamítl stížnosti obviněných sudích

KROMĚŘÍŽ

Pět z šesti stížností obviněných proti zahájení trestního stíhání v korupční fotbalové aféře zamítl okresní státní zástupce v Kroměříži Pavel Pukovec jako nedůvodné. Trestní stíhání zrušil jen u rozhodčího Josefa Dvořáčka, jehož ale vzápětí policie obvinila ze stejného trestného činu, jen jinou formou. I nadále je tak stíháno všech šest obviněných.

Článek

"Stížnosti, kterou Dvořáček podal, jsem vyhověl a vrátil případ policii. Ta opět vyhodnotila důkazy a rozhodla o zahájení nového stíhání pro stejný trestný čin," vysvětlil Pukovec s tím, že další podrobnosti nemůže sdělit. Dvořáček má ale nyní možnost podat novou stížnost

Okresní státní zástupce v Kroměříži rozhodl o stížnostech proti zahájení trestního stíhání již v pondělí, o svém verdiktu ale nechtěl veřejně hovořit do doby, než budou vyrozuměni obhájci obviněných. Toto rozhodnutí je podle okresního státního zástupce nyní u pětice stíhaných pravomocné a není proti němu přípustný řádný opravný prostředek.

V úplatkářské aféře je zatím stíháno šest osob. Kromě bývalého sportovního ředitele Synotu Jaroslava Hastíka se jedná o pět ligových sudí: Josefa Dvořáčka, Jaromíra Hlaváče, Stanislava Hrušku, Bohuslava Krátkého a Václava Zejdu. O jejich osudu na fotbalovém poli bude rozhodovat na dnešním mimořádném zasedání disciplinární komise svazu.

Reklama