Hlavní obsah

Sudí přišli s úsměvem, odešli šokováni

PRAHA

Kvarteto Zejda, Hlaváč, Krátký a Hruška se několik let pyšnilo místem na listině rozhodčích pro Gambrinus ligu. Hrdě na prsou nosili odznak ČMFS, Hlaváč byl dokonce na seznamu mezinárodní federace FIFA. A teď mají z ostudy kabát a na fotbalové stadióny mohou dva roky jen jako diváci. Disciplinární komise je totiž shledala vinnými z přijímání úplatků.

Foto: internet

Sudí byli po jednání šokováni. "Určitě se odvoláme," nechal se slyšet Václav Zejda.

Článek

Přitom když v pátek na pražský Strahov kvarteto sudích dorazilo hodinu po poledni na zasedání komise, která projednávala úplatkářskou aféru, vykračovalo k hlavnímu vchodu hrdě, se vzpřímenou hlavou. Na tváři mužům 'v černém' dokonce nechyběl úsměv.

Jen Dvořáček zvolil postraní vchod. Přitom právě jeho 'hlavu' ještě ostří protikorupční gillotiny nesťalo, a tak může být relativně v klidu. Komise totiž jeho případ odložila.

Po hrdosti ani stopa

A zbylá čtveřice? O tři hodiny později, když Károlyiho tribunál vynesl nejtvrdší možné tresty, opouštěla Strahov doslova jako skupina zpráskaných psů. Nikdo se zpříma nedíval do bezpočtu fotoaparátů, před kamerami potrestaní sudí klopili hlavy k zemi. Ani slovo na svoji obhajobu neuvedli, jen podél proskleného vestibulu rychle prchli. Žádné vyjádření pro tisk, žádné úsměvy, jen protáhlé obličeje. Po hrdosti a pýše ani stopa.

Kvapem nasedli do zaparkovaných vozů a Strahov opustili. Václav Zejda si v doprovodu právního zástupce Karola Hrádela, s nímž ještě před zahájením jednání spřádal plány ve voze a následně při obědě, přišel na tiskovou konferenci vyslechnout prohlášení předsedy disciplinární komise.

Jako by nemohl uvěřit. Ale ano, nic se nezměnilo. Znovu slyšel, že nesmí stejně jako kolegové Hlaváč, Krátký a Hruška působit v českém fotbale. Mezinárodním pochopitelně také, neboť verdikt platí i mimo republiku.

"Určitě se odvoláme. Čas na vyjádření teprve přijde," pronesl nakonec Václav Zejda. "Jsme šokováni a verdiktem překvapeni," tlumočil Hrádela stanovisko svého mandanta.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice