Hlavní obsah

Opava se odvolala proti trestu za řádění fanoušků

OPAVA

Fotbalový klub z Opavy se odvolal proti verdiktu disciplinární komise, která ho za výtržnosti fanoušků v ligovém utkání s Ostravou potrestala pokutou 200 tisíc korun a uzavřením hřiště na jeden soutěžní zápas. ČTK to potvrdil tiskový mluvčí Slezského FC Jiří Berousek.

Článek

"Výše finančního postihu i sehrání jednoho zápasu bez přítomnosti diváků je podle nás nepřiměřeně tvrdé," uvedl Berousek. "Nemáme pocit, že bychom nějak zanedbali pořadatelskou službu. Vniknutí diváků na hrací plochu nebylo tak masové, jak je uvedeno ve zprávě delegáta a narušilo utkání pouze v uvedené 82. minutě na asi dvě minuty. Výtržnosti vyvolávali ostravští fanoušci hlavně v prostorách mimo tribuny stadionu, kde situaci hlídaly bezpečnostní složky," podotkl.

Opavané své odvolání podložili také zprávami o způsobu zabezpečení ostrahy při fotbalovém utkání i zápisy z bezpečnostních porad klubu s ostatními složkami zajišťujícími ostrahu při utkáních. "Věříme, že konečný verdikt nebude tak přísný," dodal Berousek.

Největší řádění chuligánů v uplynulém ročníku fotbalové ligy odnesl i hlavní pořadatel inkriminovaného zápasu Miroslav Těžký, který nesmí dva roky vykonávat svou funkci ani působit jako člen pořadatelského sboru. Výši celkového trestu disciplinární komise zdůvodnila nedostatečnou pořadatelskou službou, masovými výtržnostmi a vniknutím diváků na hrací plochu.

Reklama

Související témata: