Hlavní obsah

Hráči věří, že změna majitele Sparty nepovede k horšímu

elt, ram, hok, vapSport.czPrávo

Kapitán Sparty Karel Poborský, který se ale až po ME rozhodne, zda na Letné zůstane, věří, že vztahy s novým majitelem budou stejně dobré jako s již bývalým: "V kabině jsme neměli s dnes již starým vedením žádný problém. Co se řeklo, to se splnilo. Věřím, že to bude stejné i s novým." V podobném duchu se vyjadřují i ostatní fotbalové osobnosti, které oslovil deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťané věří, že nový majitel bude pro klub přínosem.

Článek

Poborský nechtěl zatím říct, zda zůstane, na jeho rozhodnutí však podle jeho slov nemá vliv skutečnost, že koupil před pár dny jednu sedminu akcií Dynama České Budějovice.

Jaromír Blažek přiznal, že změna majitele v podstatě protáhla jednání o jeho možném přestupu do Mönchengladbachu. "Jinak by bylo asi jasno. Nový majitel by měl říct, zda mě uvolní, nebo zůstanu. Ani jedné variantě se nebráním. Věřím, že podmínky ve Spartě budou nejméně tak dobré jako dosud."

Kapitán české reprezentace a bývalý hráč Sparty Pavel Nedvěd bral změnu majitele s nadhledem... "Tak prý zase bude patřit našim sousedům. To už tu jednou bylo. Spartě bych přál, aby to bylo jen k jejímu prospěchu, aby ji nový majitel po všech stránkách posílil. Věřím, že mu také jde o fotbal a bude chtít, aby Sparta vyhrávala ještě víc. Doufám, že jí neublíží."

Podle Vacka ideální reklama

Obchod nijak nezaráží místopředsedu domácího fotbalového svazu Jaroslava Vacka. "Jakákoli změna, která zajistí dobrou ekonomickou existenci, je pro klub přínosem. Pokud tato transakce Spartu zajistí, rozhodně je to pozitivní," míní Vacek, který má na starosti ekonomický chod svazu.

Je přesvědčen, že tato transakce je ideální reklamou v momentální situaci, kdy je český fotbal sužován korupčními aférami. "Zejména v této době je to dobrý signál i pro ostatní zájemce, kteří uvažují o vstupu do fotbalu."

Berger změnu přivítal

Změnu na Letné vítá bývalý reprezentant Jan Berger. "Český majitel by ke Spartě seděl lépe, snad to ale pro klub bude dobré," přemítá ikona sparťanské zálohy z 80. let. Před časem se už coby trenér mládeže dostal do konfliktu s vedením klubu.

"Je podle mě otázkou, zda přece jen v dohlednu nedojde ke změnám. Když přišli Košťál s Peltou, nakonec se s odstupem také propouštělo," říká Berger.

Bez znalosti podrobností se nechce do hodnocení změny pouštět trenér Zdeněk Ščasný, kdysi též předčasně končící ve Spartě. "Počkejme. Spartě přeju, aby přišel majitel, který nebude chtít jen žít z prodeje hráčů a chvíli bohatnout, ale taky někoho přivede a pokusí se uspět na sportovním poli," uvádí Ščasný.

Reklama

Související témata: