Hlavní obsah

Slavia zahájila přípravu jen s torzem

PRAHA

Jen torzo fotbalového týmu Slavie Praha měl k dispozici pro pondělní první trénink na novou sezónu trenér Josef Csaplár. Starší hráči jako Kuka, Bejbl, Černý i zatím jediná posila obránce Holeňák z Liberce se do přípravy zapojí až příští pondělí.

Foto: archiv

Kouči Josefu Csaplárovi chyběla řada hráčů.

Článek

Na první výběh do obory Hvězda zamířila sedmnáctka fotbalistů, mezi nimi ale žádný nový muž. Alespoň ne oficiálně. "Pro mě jsou noví hráči Fořt, Adauto a Gedeon," uvedl trenér Josef Csaplár v narážce na fakt, že zmíněná trojice mu na jaře pro zranění chyběla.

Adauto strávil předchozí půlrok v rodné Brazílii, kde se rehabilitoval po operaci kotníku z ledna letošního roku. "Už můžu trénovat naplno," ohlásil trenérovi dobrou zprávu.

Po přetrženém předním kolením vazu už se do přípravy naplno zapojil i defenzívní záložník Patrik Gedeon. "Koleno drží, uvidíme, jak bude vypadat v plné zátěži. Zatím jsem odehrál jen dva zápasy u nás na severu Čech," vykládal holohlavý středopolař.

O Kukovi není rozhodnuto

Přesto slávističtí fanoušci doufají, že další posily se ještě před začátkem sezóny objeví. "Chci Štajnera," deklaroval již několikrát Csaplár zájem o svého bývalého svěřence, který se vrátil z hostování ve Spartě do Hannoveru. Jenže slávistická pokladna financemi nepřetéká a hráč s reprezentačními zkušenostmi je v Německu vázán ještě na dva roky.

Slavia ale zatím nemá jasno ani o hráčích současného kádru. Pavel Kuka už byl z klubu na odchodu, pak však vyjádřil přání strávit na Strahově další sezónu. Jak vypadá situace nyní? "Až padne rozhodnutí, bude ho vědět Pavel první. Pak ho oznámíme médiím," stroze sdělil manažer klubu Josef Jinoch.

T. Došek chce pryč

Po minulé sezóně skončila smlouva i oběma bratrům Doškovým. Obránce Lukáš ji již prodloužil, útočník Tomáš naopak chce z klubu odejít. "Nabídli jsme mu nový kontrakt už po konci sezóny," uvedl Jinoch.

"Nic mi nenabídli," ohradil se proti manažerově informaci T. Došek. "Mám tu smlouvu do konce června, takže minimálně 14 dní tu ještě budu," usmíval se. "Pak třeba zůstanu ve Slavii, možná půjdu do Plzně, anebo do zahraničí."

Nikdo další ze základní sestavy by podle Jinochových slov kádr opustit neměl. Gólmani Václavík a Skácel, kteří byli na hostování v Bohemians, respektive v Příbrami, místo v kádru nemají a Slavia jedná o jejich odchodu. Brankářská trojice se připravuje ve složení Černý, Kozáčik a mladík Samuel z Liberce.

Do ciziny nepojedou

Zásadní otázkou, kterou bude trenér Csaplár před sezónou řešit, je jak nahradit Kolouška, jenž se léčí z leukémie. "Buď ho můžeme nahradit konkrétním hráčem nebo jiným systémem. Rozhodnu se během osmitýdenní přípravy," naznačil možné varianty.

Právě Csaplár byl s Kolouškem nejvíce v kontaktu v době jeho propuštění z nemocnice. "Ve středu jsem ho vezl domů u Mladé Boleslavi, v sobotu byl u mě na ranči a v pondělí jsem ho odvezl zpátky do nemocnice. Jeho zdravotní stav ale nechci komentovat," dodal.

Slavia se bude připravovat výhradně v domácích podmínkách. "Jezdit do zahraničí je nutné v zimě, kdy jsou u nás špatné terény. Ve hře bylo soustředění ve Francii, ale tam bychom museli mezi jednotlivými zápasy přejíždět," vysvětlil kouč Csaplár.

Pro podzim si Csaplár stanovil následující cíle: "Postup do Poháru UEFA a pak i ze skupiny, v lize být ve hře o Ligu mistrů a zůstat v Poháru ČMFS."

Reklama

Související témata: