Hlavní obsah

Místo dovolené čeká Heinz na telefonu

OSTRAVA/GLASGOW

Dny Marka Heinze v ostravském Baníku jsou nejspíše sečteny. Nejlepší ligový kanonýr uplynulé sezóny, který i přes roli náhradníka zazářil na skončeném mistrovství Evropy, touží odejít na další zahraniční angažmá. Nejčastěji se jeho jméno skloňuje v souvislosti se skotským Celtikem Glasgow.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Heinz v reprezentačním dresu.

Článek

"Pravděpodobnost, že Heinz odejde, je tak vysoká, že hraničí s jistotou," uvedl podle ČTK kouč Baníku František Komňacký, který má od ostravského vedení příslib rovnocenné náhrady. "Příchod hotového útočníka a schopného střelce odjinud je nutností. Se současným složením našeho útoku bychom v tak těžké sezóně stěží obstáli," připustil Komňacký.

Heinz, jehož si Baník cenní na zhruba 80 miliónů korun, by jakýkoliv přestup uvítal. "Rád bych si znovu zahrál v zahraniční soutěži. Nepreferuji žádný klub, počkám si na nejlákavější nabídku. Hlavně, ať je to co nejrychleji," řekl listu Evening Times ostravský ostrostřelec s tím, že do Skotska jej láká hlavně možnost zahrát si Ligu mistrů.

Hráč dokonce zrušil rodinnou dovolenou, aby mohl zasáhnout do případného jednání. "Slíbil jsem ženě týden u moře, ale místo toho teď čekám na telefonu," poznamenal.

Blonďatý forvard, který na šampionátu uchvátil zejména parádně zakrouceným trestným kopem v utkání s Německem, se již jednou pokoušel prosadit v zahraničí, ale v bundeslize se mu to nepodařilo. Po několika letech v Hamburku a hostování v Bielefeldu se vrátil domů.

Nyní se mu hrnou nabídky z celé Evropy, zájem mají vedle Skotska také v Anglii, Portugalsku, Španělsku a znovu i v Německu.

Reklama

Související témata: