Hlavní obsah

Heinz odmítl Spartak Moskva, možná zůstane v Baníku

OSTRAVA

Jen málokdo by tomu věřil, ale není vyloučeno, že fotbalista Marek Heinz zůstane v kádru mistrovského Baníku Ostrava. Král střelců minulého ročníku ligy totiž odmítl nabídku Spartaku Moskva a v pondělí by se měl na severu Moravy zapojit do přípravy. Dalším zájemcům totiž údajně vadí cena, kterou Baník za Heinze požaduje.

Článek

Odstupné ve výši kolem 80 miliónů korun je podle dobře informovaných zdrojů zatím ochoten vyplatit jedině Spartak Moskva. Jenže na ruskou výzvu Heinz neslyší.

"Nabídka Spartaku byla skutečně konkrétní a prozatím i jediná. A co já na to? Do Ruska nejdu," prohlásil šestadvacetiletý útočník, jenž zazářil na nedávném mistrovství Evropy v Portugalsku. Českým barvám tam pomohl dvěma góly a jeho výkony neunikly pozornosti evropských skautů.

Na druhém místě prý Pireus

Heinzova agenta Pavla Pasku kontaktovaly anglické, německé, španělské, portugalské a francouzské kluby, skotský Celtic Glasgow nebo Olympiakos Pireus. Řecký vicemistr je v pomyslném pořadí uchazečů údajně na druhém místě.

"To nemůžu potvrdit. Já skutečně vím jen o zájmu Spartaku, ale tahle varianta je nepřípustná. Já do Ruska odejít nechci. O dalších nabídkách v tuto chvíli nic konkrétního nevím," zopakoval Heinz.

Další zájemci se dost možná zalekli přestupové cifry. Šéf anglického Portsmouthu Harry Redknapp už v průběhu Eura vzkázal, že Heinz by se mu hodil do sestavy, ale nikoliv za 1,7 miliónu liber, jak žádá Ostrava. "To je pro nás moc peněz," řekl tehdy.

V Poštorné jen na tribuně

Heinz si z toho navenek nedělá hlavu. "Mám v Baníku ještě rok smlouvu. V pondělí začnu s klukama trénovat, a když se neobjeví žádná nabídka zajímavá pro mě i klub, budu hrát dál v Ostravě," prohlásil.

V sobotu za spoluhráči zaskočil na turnaj do Poštorné a chvíli dokonce uvažoval, že si zahraje odpolední finále proti Trenčínu. Nakonec však v nevlídném a chladném počasí jenom postával na tribuně. "Mám ještě necelé dva dny volna, tak si radši přece jenom odpočinu," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: