Hlavní obsah

Sparta má další posilu, získala Pacandu

PRAHA

Už čtvrtou posilu získala v letní přestávce fotbalová Sparta Praha. Tentokrát se dohodla s Brnem na přestupu útočníka Milana Pacandy. ČTK to potvrdil sportovní ředitel Sparty Miroslav Pelta. Sumu, za niž 26letý Pacanda přestupuje, ani jedna ze stran neprozradila. Brno původně požadovalo 50 miliónů korun, na to však pražští funkcionáři nehodlali přistoupit.

Foto: Internet

Milan Pacanda (vlevo) přestupuje do Sparty

Článek

"Jednání byla dlouhá, ale jsme rádi, že jsme Pacandu získali," řekl Pelta. Brněnského fotbalistu označil za jednoho z nejlepších útočníků v lize. "Ve čtvrtek mu nabídneme čtyřletý kontrakt. Jak to bude možné, tak odcestuje za mužstvem na soustředění do Německa," dodal sparťanský ředitel.

Straka je spokojen

Velkou radost z Pacandova příchodu má letenský trenér František Straka, který o průbojného útočníka velmi usiloval. "Je to jeden z hráčů, které jsem velmi do týmu chtěl. Je to jeden z těch fotbalistů, který umí uspět v souboji jeden na jednoho a hlavně je to gólový útočník," řekl Straka.

"Musíme naši ofenzivu zkvalitnit a nyní máme již kádr na devětadevadesát procent pohromadě. Ještě nás tlačí pravý bek a pokusíme se v tom ještě něco udělat," prohlásil sparťanský trenér.

Další šance pro Pacandu

"Milan u nás toho odkopal hodně a nechtěli jsme mu bránit v dalším výkonnostním růstu. Přeji mu, aby se v mužstvu Sparty prosadil co nejlépe," řekl ČTK šéf brněnského klubu Vlastimil Sehnal.

Pacanda je odchovancem Brna, jehož dres oblékal už od roku 1986, od svých osmi let. Za první mužstvo odehrál 158 prvoligových střetnutí, v nichž dal 49 branek.  Brněnský střelec je v už čtvrtým hráčem, kterého Letenští v krátké době angažovali. Novými tvářemi z posledních dnů jsou obránce Jiří Koubský, záložník Jan Šimák a útočník Michal Meduna.

Reklama

Související témata: