Hlavní obsah

Poborský si prý o 30 miliónů neřekl

PRAHA

Třicet miliónů korun ročně požaduje podle některých informací dosavadní kapitán fotbalové Sparty Karel Poborský pokud má zůstat na Letné. Nejlepší nahrávač evropského šampionátu v Portugalsku dosud údajně bral dvanáct miliónů, v klubu mu skončila smlouva a je volný. S letenským vedením je domluvený, že pokud bude v Česku pokračovat, tak ve Spartě.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský

Článek

"Jednáme s Poborského manažerem Paskou a v pondělí bychom měli usednout k jednomu stolu a dohodnout se i s Poborským. Máme pochopitelně zájem tohoto kvalitního fotbalistu ve Spartě udržet. Údaje o výši kontraktu jsou ale nepravdivé," řekl manažer klubu Miroslav Pelta. Poborský je momentálně na dovolené, domů se vrací o víkendu.

Poborský v minulé sezóně výrazně pomohl Spartě do osmifinále Ligy mistrů a doma ji přivedl k druhému místu v Gambrinus lize a Poháru ČMFS. Na českých trávnících patří k nejlepším hráčům, kteří po nich běhají. Je tedy logické, že by si hráč řekl o zvýšení částky za kterou chce hrát.

Jiné nabídky nezvažují

Sparta chce ukončit smlouvu s Igorem Gluščevičem, který údajně pobíral ročně 22 miliónů korun. Těžko předpokládat, že by Poborskému oněch třicet miliónů v Česku někdo dal, protože se jedná o částku, která dosahuje tří čtvrtin ročního rozpočtu většiny prvoligových klubů a jedné desetiny celkového rozpočtu Sparty.

"Nikdy nezveřejňuji částky, které hráči dostanou. To je jejich věc a u nás by to pro ně bylo i nebezpečné. Částka, o níž se spekuluje v souvislosti s Poborským, je však nesmyslná. Se Spartou máme korektní vztahy, jsem přesvědčen, že se dohodneme ke spokojenosti klubu i hráče. O jiných nabídkách neuvažujeme," řekl pro Právo Pavel Paska. Poborský měl i nabídky ze zahraničí, konkrétně z Portugalska a Anglie.

O Rosickém a Barošovi jasněji až v srpnu

Ke svým dalším klientům, k nimž patří především Rosický, Baroš a Koller, Paska uvedl: "Především o první dva je velký zájem z velkých klubů, ale to jsou jednání v mnohem vyšších finančních kategoriích, než na jaké jsme u nás zvyklí. Zatím nemohu být konkrétní, ale vzhledem ke složitosti je možné, že budou dokončena až v závěru srpna," uvedl Paska.

O Rosického má údajně zájem Liverpool, znovu Chelsea, Real Madrid, Barcelona a Juventus. Baroše chtějí údajně Real Madrid, Manchester United a Barcelona. O Kollera je zájem v Německu, Anglii a Itálii.

Reklama

Související témata: