Hlavní obsah

Siegl bude hrát druhou ligu v Mostu

PŘÍBRAM/MOST

Fotbalový kanonýr Horst Siegl opouští nejvyšší soutěž a příští sezónu stráví na hostování v druholigovém Mostu, kam jej zapůjčila příbramská Marila. Informaci ČTK potvrdil ředitel mosteckého klubu Emil Boukal. Siegl, autor 165 ligových gólů, nebere druholigové angažmá jako nějakou degradaci.

Foto: ČTK/David Veis

Siegl (vlevo) v dresu Příbrami během zápasu s Českými Budějovicemi

Článek

"Těším se na novou výzvu. V lize si už nemám co dokazovat, své jsem si tam odehrál. A kde je psáno, že se do ligy nemůžu vrátit s Mostem," poukázal Siegl na ambice svého nového týmu. "A navíc: věk už nejde zastavit. Ale po první lize se mi určitě bude stýskat. Třeba po sparťanském stadionu, kde jsem strávil krásná léta," řekl Siegl.

Pětatřicetiletý útočník debutoval v nejvyšší soutěži v roce 1987 v dresu pražské Sparty, po dvou letech odešel na vojnu do Chebu. V roce 1991 se na Letnou vrátil a stal se klubovou legendou. V sezoně 1995/96 si ještě odskočil na hostování do německého Kaiserslauternu a pak strávil dalších pět sezón na Spartě.

Nechtěl moc otálet

V roce 2001 přestoupil do Příbrami, letošní jaro strávil na hostování v Plzni, ale ani jeho pět nastřílených gólů Viktorii v lize nezachránilo. Siegl v české nejvyšší soutěži odehrál 401 zápasů a soupeřům nasázel 165 gólů.

Se Sieglem po návratu z plzeňského hostování v Příbrami už nepočítali, proto útočník kývl na mosteckou nabídku. "Měl jsem i jiné nabídky, i ze zahraničí, ale všechno bylo na dlouhé lokte. Most jednal rychle a já jsem už stejně nemohl nijak otálet. Mohl jsem také skončit s prázdnýma rukama," vysvětlil Siegl.

Reklama