Hlavní obsah

Bohemians chtějí mimořádné ligové shromáždění

PRAHA

Vedení druholigového klubu Bohemians Praha vyzvalo týmy z první a druhé fotbalové ligy, aby se ještě před startem nového ročníku soutěží sešly na mimořádném ligovém shromáždění. Funkcionáři pražského klubu totiž mají vzhledem ke korupční aféře pochybnosti o regulérnosti soutěží.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Fotbalisté Bohemians se stále nechtějí vzdát myšlenek na první ligu

Článek

"Mimořádné ligové shromáždění by se s konečnou platností vyrovnalo s nepříjemnými zjištěními a na ně navazujícími rozhodnutími disciplinární a odvolací komise," stojí v oficiální výzvě, podepsané šéfem klubu Michalem Vejsadou a výkonným ředitelem Jiřím Křížkem. Zasedání klubů by Bohemians chtěli svolat na nejbližší možný termín ještě před začátkem nového ročníku.

Bohemians skončili v loňském ročníku druhé ligy na třetím místě a při vyloučení Slovácka z nejvyšší soutěže kvůli korupci se mohli případně posunout mezi českou elitu. Zástupci klubů však 18. května výsledky uplynulého ročníku schválili a bývalý Synot ponechala v první lize i disciplinární komise. Ta na počátku července klub z Uherského Hradiště potrestala ztrátou dvanácti bodů a pokutou půl milionu korun.

Reklama