Hlavní obsah

Horváth přestoupil do Japonska

PRAHA

Fotbalista Pavel Horváth se stal v pátek novou posilou japonského celku Vissel Kóbe, který trénuje Ivan Hašek a asistenta mu dělá Pavel Řehák. Předčasně tak ukončil své angažmá v Teplicích, kde mu za půl roku končila smlouva.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Horváth (vpravo) ještě v dresu Teplic

Článek

"Přestup se dohodl hodně rychle a rád bych Teplicím poděkoval za korektní jednání. Pavlovi sice nabízeli prodloužení smlouvy, která by byla na české poměry velmi lukrativní, ale logicky dal přednost lákavému zahraničnímu angažmá," řekl Právu hráčův agent Ondřej Chovanec, pro jehož agenturu je to během roku fungování první přestup do zahraničí.

"Doufám, že Pavel bude v délce japonského angažmá následovat Haška s Řehákem nebo Myslivečka, kteří tam jako hráči strávili několik let," dodal manažer.

Ještě vyřídit vízum

Devětadvacetiletý Horváth odletěl do Japonska již ve čtvrtek ráno a včera v novém klubu úspěšně absolvoval zdravotní testy. "Mám to za sebou," hlásil bývalý kapitán Teplic, který ještě musí vyřídit pracovní vízum. Smlouvu už měl podepsanou před odletem. "Doladilo se v Čechách přes faxy. Všechno bylo hotové za tři dny," prozradil tvořivý záložník.

O podrobnostech ani délce kontraktu však nechtěl příliš hovořit. "Je to hodně dobrá smlouva. Dostanu o něco víc než v Portugalsku a o něco míň než v Turecku," narážel na své předchozí zahraniční štace ve Sportingu Lisabon a Galatasaray Istanbul. Do Teplic pak podle informací Práva poputuje z Japonska blíže nespecifikovaná suma jako součást kompenzace.

Premiéra možná příští týden

"S Ivanem Haškem i Pavlem Řehákem jsem byl v kontaktu už asi před dvěma měsíci, ale od té doby o sobě nedali vědět. Ozvali se až minulý týden s konkrétní nabídkou. A já po tom skočil, protože jsem si ještě jednou chtěl zahrát v cizině. Háša doufá, že jim pomůžu, což je pro mě obrovská výzva. Velké plus taky je, že oba znám a vím, co od nich můžu čekat," dodal Horváth.

Vissel Kóbe je momentálně v J-lize v tabulce dvanáctý, ale do budoucna má daleko vyšší ambice. Premiéru v novém dresu by si český fotbalista mohl odbýt příští týden v pohárovém utkání. Japonská liga má pak tři týdny pauzu kvůli asijskému mistrovství.

Reklama

Související témata: