Hlavní obsah

Obranu Sparty vyztuží Čech

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha nepolevuje ve shánění posil. Nejnovější akvizicí je slovenský obránce Marek Čech z bratislavského Interu, jehož ligový vicemistr zkoušel během čtyřdenních testů. Letenští chtějí Čecha na roční hostování s následnou přestupovou opcí. Smlouva by měla být podepsána v úterý.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

"Čech je nyní v Bratislavě, kde vyřizuje potřebné formality, zítra se bude trenéru Strakovi hlásit na odpoledním tréninku," potvrdila pro internetový server klubu hráčův příchod tisková mluvčí Lenka Raková.

Jednadvacetiletý Čech je odchovancem trebišovského fotbalu, výrazně na sebe upozornil během loňského světového šampionátu hráčů do 20 let ve Spojených arabských emirátech. Právě tam zaujal pozorovatele Sparty. V zimní přestávce si ale Pražané s Interem neplácli. Nyní byl Čech s týmem na soustředění v Německu, během přípravy si řekl o angažmá.

"Neobávám se, že bych nedostal šanci. S Vlado Labantem jsem mluvil a věděl, že vedení hledalo levého beka. Je rád, že mu konkurenci bude dělat Slovák. Možnost zahrát si Ligu mistrů je lákavá a udělám vše pro to, abych tuto šanci využil," prohlásil Čech, který na nedávném Kirin Cupu v Japonsku odehrál první dva zápasy za reprezentační A tým. Ve slovenské lize absolvoval 46 zápasů, mezi střelce se nezapsal.

Šestá posila, o Poborském zítra

Slovenský fotbalista je už šestým hráčem, kterého Letenští v krátké době angažovali. Novými tvářemi jsou Ondřej Herzán a z posledních dnů obránce Jiří Koubský, záložník Jan Šimák, útočníci Michal Meduna a Milan Pacanda.

Bezvýsledná jsou zatím jednání o příchodu Rudolfa Skácela, který se výrazněji neprosadil v Olympique Marseille a s největší pravděpodobností odejde někam na hostování. Nejvážnějším zájemcem o jeho služby je Anderlecht Brusel.

V úterý má vedení Sparty jednat s kapitánem Karlem Poborským, který se vrátí z dovolené v Chorvatsku. Podle předchozích prohlášení by se měly obě strany dohodnout na další spolupráci.

Reklama

Související témata: