Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku mají trable v obraně

SEEFELD (Rakousko)

Hrozivých šest gólů inkasovali fotbalisté ostravského Baníku v přípravných utkáních s Mönchengladbachem a Galatasarayem Istanbul. Turkům alespoň tři góly dali, tato utkání však napověděla, kde má trenér František Komňacký největší problémy. Mistra, který teď trénuje v Seefeldu, zlobí defenzíva.

Článek

"Obrana utrpěla nejvíce zásahů. Odešli brankář Laštůvka a pilíř defenzívy Bolf. Po zranění se musí dostat do formy Dvorník, na operaci byl i Drozd. Naopak Velkoborský s námi ještě není ani týden a Neuwirthovi chybí větší zkušenosti. Problémem je pak levá strana. Hoffmann ani Kotrys nejsou tak ostřílení jako Drozd. Prostě musíme na defenzívě ze všeho nejvíc pracovat," potvrdil Komňacký.

Ze zálohy má trenér radost

Presinku a založení útoku se v Seefeldu věnoval Baník zatím ze všeho nejvíc. Trenéra alespoň potěšilo, že v přípravných utkáních dobře pracovala záložní řada. "Zkvalitnila se příchodem Zavadila se Zúbkem, také Papadopulos v útoku je oživením, protože jeho tah na branku a nebojácnost budeme využívat. Navíc v Heinzovi s Matušovičem máme na české poměry nesmírně silný útočný tandem," poznamenal Komňacký.

Trenér šampióna už před časem vyhodnotil, že Baník má silnější tým než před rokem. "Kolonka příchodů je víc obsazena než položka s odchody a to hovoří za všechno. Také vedení klubu nám dává najevo, že dělá pro úspěch maximum, vždyť Baník v Seefeldu na soustředění nikdy nebyl. Pobývat v takovém středisku rovněž zvyšuje prestiž klubu na evropské scéně," řekl kouč. Ostravanům dělá v letovisku společnost i řecký Pireus.

Jediným favoritem ligy je Sparta

Přestože Komňacký není svázán konkrétními cíli pro nadcházející sezónu, je mu jasné, co se od něj čeká. Liga má podle něj ale pouze jednoho favorita. "Sparta se kvalitně posílila, je to hlavní aspirant na zisk titulu. Od nás se ale bude čekat, že pozice v popředí tabulky obhájíme. Mým osobním cílem je tak boj o druhé místo, soupeře tuším v Liberci, Slavii, Olomouci a uvidíme, co Teplice. Zbytek by ale neměl mít takové ambice," řekl.

Po třinácti letech čekání si Baník zase zahraje evropské poháry, takže se Komňackému splnilo přání, které měl při podpisu kontraktu v Ostravě. "Ovšem nesmíme podlehnout uspokojení. Baník by se měl na delší dobu etablovat na evropské scéně, ziskem titulu jsme k tomu udělali první velký krok. Motivace by to měla být i pro hráče, protože by se mohli zviditelnit a třeba by se dostali do kvalitních klubů. Poháry jsou velkou výzvou," uzavřel Komňacký.

Reklama

Související témata: