Hlavní obsah

Sparta se v tichosti rozloučila s Gluščevičem

PRAHA

Před rokem přicházel fotbalový útočník Igor Gluščevič do Sparty s velkou slávou. Měl být obávaným kanonýrem, který vystřílí klubu z Letné úspěch na domácím i mezinárodním poli. Místo toho si teď jen v tichosti vyklidil skříňku, po nepovedené sezóně se s klubem dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Do svých služeb ho povolal portugalský Beira Mar.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Igor Gluščevič v souboji s teplickým Radou.

Článek

"Měl nabídky z Itálie, Španělska i Nizozemska. A dal přednost nám," rozplýval se loni šéf klubu Vlastimil Košťál. Tak kvalitní hráč ze zahraničí ještě do Česka nepřišel, říkalo se také. Ale realita byla jiná. Devětadvacetiletý forvard z Černé Hory se v tuzemské lize nedokázal prosadit.

:. ANKETA
Měl dostat Igor Gluščevič ve Spartě ještě šanci? Hlasujte na konci článku.

Hráč, který během kariéry oblékal dresy Extremadury, Betisu Sevilla, Arisu Soluň či Utrechtu, na českých trávnících skóroval jen třikrát. V sezóně, kterou zahájil v základní sestavě a ukončil jako nepotřebný náhradník, odehrál sedmnáct utkání.

Nový kouč František Straka s ním již nepočítal. Nevzal ho na soustředění do Německa a jasně mu tak vzkázal: není pro tebe místo. "Igor je dobrý fotbalista, kterému nechceme bránit v další kariéře. Přejeme mu hodně úspěchů," vyprovodila ze Sparty černohorského fotbalistu mluvčí Lenka Raková.

Reklama

Související témata: