Hlavní obsah

Nová listina sudích s osmi nováčky, podezřelí chybějí

PRAHA

Sudí, kteří se zapletli do korupční aféry ve fotbalové lize, nefigurují na nové listině rozhodčích pro obě nejvyšší soutěže. Místo nich se na dokumentu objevilo osm nováčků. Rozhodl o tom na pondělním zasedání výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) a zároveň schválil složení komise rozhodčích.

Článek

Vedle Jaroslava Melichara, který byl ve funkci předsedy potvrzen již minulý týden, jsou v ní Jan Hora, Jiří Ulrich, Václav Hartman, Bohuslav Legierský, Christos Čanaklis a Vlastislav Pánek.

Dlouhé debaty

Mezi dvacítkou hlavních rozhodčích již nejsou v korupční aféře figurující Hlaváč, Hruška, Krátký, Zejda, Řehoř i omilostněný Dvořáček. Naopak se do ní dostali Ladislav Gallo a Libor Kovařík, kteří dosud působili jako asistenti a s píšťalkou se objevovali ve druhé lize.

Složení listiny rozhodčích nicméně prošlo schvalovacím procesem až po velkých debatách. "Diskutovalo se hlavně o jménech, která tam nejsou, ale silnou většinou hlasujících členů byla nová listina schválena," zdůraznil předseda ČMFS Jan Obst.

Melichar už před týdnem prohlásil, že si nedovede představit, že by v listině byl někdo, kdo je zapletený do známé korupční aféry. Dnes dokázal, že to myslel vážně, a přidal vysvětlení.

"Nesu svoji kůži a svoje jméno na trh a podle toho se budu chovat. Nechci ale, aby to byla Melicharova komise a Melicharova rozhodnutí. Vzal jsem si k sobě dostatečně zkušené lidi, kterým důvěřuji, a spoléhám, že budou podporovat moji filosofii. To je pro mě rozhodující," řekl Melichar. "Členům komise věřím, proto jsem si je vybral."

Komise podléhá výkonnému výboru

Předsedou komise delegátů byl jmenován Ladislav Dofek, za své spolupracovníky si vybral Ludmila Koleva a Jana Lávičku. Pro práci nové komise rozhodčích je důležité rozhodnutí výkonného výboru, že končí gesce všech místopředsedů svazu na jednotlivé komise. Komise rozhodčích bude nyní podléhat a skládat účty přímo výkonnému výboru.

"Otázka nasazování rozhodčích bude v přímé kompetenci předsedy komise," zdůraznil šéf  ČMFS Jan Obst. "Sázím na odborníky, minimálně na startu je do komise určitě potřebuji," vysvětlil Melichar složení své komise. Z té minulé zůstali členy Melichar, Hora a Ulrich.

Listina rozhodčích první a druhé ligy
Jiří Adam, Michal Beneš, Václav Bouše, Petr Čecháček, Tomáš Čuřín, Dagmar Damková, Ladislav Gallo (nováček), Jaroslav Gruber, Luboš Helebrant, Jaroslav Jára, Jiří Jiřík, Libor Kovařík (nováček), Pavel Královec, Radek Matějek, Michal Paták, Pavel Poledník, Lubomír Puček, Milan Šedivý, Karel Vidlák, Radim Závodný.
Listiny asistentů první a druhé ligy
Tomáš Adámek (nováček), Andreas Drastík, Jan Filgas, Patrik Filípek, Vladimír Goňa, Igor Gulajev, Marcel Hábl, Drahoslav Handlíř, Petr Hojsík, Vítězslav Holub, Ivo Chytil, Kamil Jahoda (nováček), Jiří Jech (nováček), Jan Jílek (nováček), Jiří Kafka, Antonín Kordula, Josef Košec, Roman Kumstát, Luděk Lhoták, Zdeněk Lukes, Petr Marada, Ladislav Míka, Libor Novák, Milan Ondo, Vladimír Pastyřík, Pavel Peřina, Petr Petřík, Josef Pinkas, Ivan Pokorný, Dušan Pospíšil, Radek Příhoda (nováček), Zbyněk Pustka, Oldřich Racek (nováček), Petr Slavík, Ladislav Talpa, Milan Tulinger, Emil Ubias (nováček), Martin Večeřa (nováček), Jiří Vodička, Zbyněk Wilczek, Miroslav Zlámal.

Reklama