Hlavní obsah

Baník posílil a touží po obhajobě

Igor BruzlPrávo

Dosud největší balík financí v historii klubu, víc než třicet miliónů korun, investoval do posil v letní přestávce fotbalový Baník Ostrava, a tak si nemůže klást nízké cíle. "Říkáme to na rovinu, chceme obhájit titul. Nezarmoutí nás ovšem ani umístění na pohárových příčkách," oznámil předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

V Ostravě věří, že budou mít na každý zápas vyprodáno (snímek z výjezdu fanoušků Baníku na Slavii).

Článek

Kolonka příchodů je daleko obsazenější než odchody. "O přestupu Bolfa do Auxerre se vědělo dlouho a Doněck nám v případě Laštůvky učinil lukrativní nabídku. Nových hráčů je šest a tím dáváme jasný signál, že Baník nemusí za každou cenu prodávat. Ostatně to dokazuje fakt, že jsme udrželi produktivní útočníky Heinze s Matušovičem, a navíc ještě druhý jmenovaný s Pospěchem podepsali nové tříleté smlouvy," chlubil se Kahoun.

Ani další cíle Baníku nejsou skromné. "Znovu budeme spoléhat na naše výtečné diváky a byli bychom rádi, pokud bychom náš domácí průměr návštěvnosti z loňských patnácti tisíc zvedli na osmnáct, to znamená mít na každý zápas vyprodáno," prohlásil první muž mistrovského klubu, který věřil, že fanoušky neodradí ani zvýšení ceny vstupného: "Tato iniciativa přišla od samotných příznivců, loni se jim zdály ceny lístků směšně nízké."

Prodáno přes 6 tisíc permanentek

Už dnes má Baník prodáno přes šest tisíc permanentních vstupenek, navíc by se dal při případném postupu přes Leverkusen ve třetím předkole Ligy mistrů čekat další zájem o celosezónní vstupenky. Jejich majitelé požívají řady výhod.

"Rozpočet máme pokrytý a v případě postupu do Ligy mistrů by to bylo další vylepšení. Museli bychom pak ale jednat s UEFA, abychom domácí zápasy mohli hrát na nevyhovujících Bazalech," řekl Kahoun.

Ostravané věří, že by dostali výjimku. Renovace se už dočkaly trávník i VIP prostory. Vše se podařilo i díky novému generálnímu partnerovi klubu, jímž se stala korejská společnost LG Electronics.

"Také proto jsme si mohli dovolit tým posílit," řekl Kahoun. Brankář König přišel z tureckého Elazigsporu, Zúbek z Brna, Zavadil přes Izrael z Příbrami, Velkoborský z Blšan, Kotrys z Jihlavy a mladík Papadopulos ukončil roční hostování v Arsenalu.

Spokojenost s přípravou

Kouč František Komňacký byl s přípravou navýsost spokojen, pracovat musel hlavně na vylepšení defenzívy. "Odešli Laštůvka s Bolfem, měsíc bude mimo hru Drozd. Tři muži z pěti v obranné fázi vypadli, což se nahrazuje těžko. Navíc jsme hráli se silnými soupeři," vysvětloval, proč Baník jen ve třech přípravných utkáních udržel čisté konto.

"Tým je však kvalitnější než před rokem, proto je třeba navázat na loňské výsledky," dodal Komňacký.

Reklama

Související témata: