Hlavní obsah

S dluhy a bez posil mluví Slavia o Lize mistrů

PRAHA

V přípravě mizerné výsledky a výkony, finanční situace krizová, proto i úzký kádr. Fotbalová Slavia jde do ligy podle všeho prolezlá problémy. "Bylo to horké léto," uznává šéf klubu Vladimír Leška. Teď ovšem on i kapitán Radek Bejbl vyhlásili: "Dohodli jsme se na termínech splátek dluhů vůči hráčům a jdeme bojovat se soupeři."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

"Opravdu rád bych do Ligy mistrů," vyhlašuje trenér Slavie Josef Csaplár.

Článek

Sešívaní mají na soupisce jen 19 hráčů, mezi nimiž je i nemocný Koloušek. Kádr posílil pouze Holeňák, což se 'upeklo' už v zimě. Klíčový bek je ale zraněný a léčba jeho kolena může trvat i dva měsíce... A tak má Slavia k dispozici jen čtyři zdravé obránce: L. Doška, Bejbla, Chlebouna a Kratochvíla.

"Lépe se cítím v záloze, ale budu nastupovat tam, kam mě trenér pošle," říká Bejbl, jenž asi začne na pozici stopera s devatenáctiletým Chlebounem z B-týmu. V zadních řadách tak asi budou muset zaskakovat záložníci. Spousta fotbalistů ze Slavie hlavně odešla, nyní i obránce Milan Zachariáš na hostování do Blšan.

Usilují o Zbončáka

Jaká jsou pozitiva? Zranění Fořt, Adauto a Gedeon již trénují a klub stále usiluje o získání Zbončáka z Dynama Moskva a Rychlíka z Příbrami. "Problém je ve financích," krčí rameny sportovní manažer Josef Jinoch.

"Naše ekonomická situace není komfortní, ale standardní. Máme odvahu problémy řešit," vykládá Leška, který má stále víru, že příští rok bude v Edenu stát nový stadión... "To je naše priorita na úkor posilování mužstva," dodává.

Jaká je nálada v týmu? "Nervozita panovala, ale řekli jsme si s vedením i nepříjemné věci a většina dluhů je urovnána. Teď nejsou povzbuzující spíše výsledky z přípravy," tvrdí Bejbl.

I přes všechny trable vynáší Csaplár smělé cíle. "Opravdu rád bych do Ligy mistrů," vyhlašuje. Problém prý nevidí v šíři týmu, ale v kvalitě. "Máme spoustu mladých talentů, ale chybějí hráči v nejlepších letech, střední generace, která je na vrcholu výkonnosti. Jsem zde ale od toho, abych ze všech dostal to nejlepší..."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články