Hlavní obsah

Amler považuje obvinění za absurdní a chce se bránit

Předseda Unie českých fotbalových rozhodčích Evžen Amler jednoznačně odmítl obvinění, že by měl v minulosti během funkce asistenta rozhodčího vyžadovat či přijímat úplatky. Veškerá obvinění považuje za zcela absurdní a jeho právní zástupce už připravuje stížnost. Do úplného vyšetření případu však Amler hodlá zmrazit své aktivity související s českým fotbalem.

Foto: archiv

Evžen Amler.

Článek

"Obvinění se hluboce dotýká mé profesionální i občanské cti. Trvám na tom, že jsem žádný úplatek nikdy nepřijal," uvedl rozhořčený Amler v oficiálním prohlášení zaslaném redakci Sport.cz . "Stejně tak jsem nikdy nepřijal ani žádnou nabídku úplatku," píše v něm dále.

Amler prý měl být zapleten do korupční aféry 8. listopadu 2003 během utkání první fotbalové ligy v Uherském Hradišti mezi 1. FC Synot a Viktorií Žižkov. Tehdy měl údajně souhlasit s úplatkem ve výši 2000 Euro v případě vítězství Viktorie, poloviční sumu měl inkasovat, pokud by zápas skončil remízou. Nabídka měla zaznít v telefonickém rozhovoru od bývalého manažera žižkovského klubu Ivana Horníka.

Tehdejší zápas nakonec skončil vítězstvím domácích 5:0. "Jestli je tohle zmanipulovaný výsledek ve prospěch Viktorie, pak nevím...," nestačí se divit Amler, který veškerá obvinění považuje za pokus o diskreditaci své osoby.

"Zajímavé je, že obvinění se objevuje v době, kdy jsem rázně vystoupil proti nešvarům v českém fotbale. Do uzavření případu s ním už nechci mít nic společného. Jsem přesvědčen, že nejen v mém případě, ale i v dalších, se ukáže, že pravda je zcela někde jinde," uzavřel Amler.

Reklama