Hlavní obsah

Žižkov raději uklidil Horníka na dovolenou

PRAHA

Při obvinění dalších sedmnácti jmen v korupční aféře první fotbalové ligy se vše zřejmě točilo kolem dnes už druholigového klubu Viktorie Žižkov. Především tedy kolem sportovního ředitele klubu Ivana Horníka, jež měl v celé kauze figurovat jako ten, co nabízel úplatky rozhodčím a delegátům, aby rozhodovali ve prospěch "Viktoriánů".

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Nová odhalení v korupční aféře se dotýkají především fotbalistů Viktorie Žižkov

Článek

Vedení Viktorie Žižkov svolalo na dnešek mimořádné zasedání, po něm se však omezilo jen na stručné vyjádření. "Vedení klubu po svém dnešním jednání poslalo s okamžitou platností ředitele Ivana Horníka na dovolenou. Reagovalo tak na vznesená obvinění proti jeho osobě, která dnes citovala některá média," stojí v prohlášení podepsaném prezidentem klubu Luďkem Vinšem.

Ten celé odpoledne nezvedal mobilní telefon, tiskový mluvčí klubu Jiří Fryc nebyl o nic sdílnější. "Horník si zkrátka vybral dovolenou a nemám k tomu víc co říct. Nic dalšího za tím nehledejte," řekl Fryc. K otázce, zda dovolená znamená Horníkův konec na Žižkově, se Fryc nechtěl vyjadřovat.

Podle obvodního státního zástupce pro Prahu 3 Petra Cibulky se stíhání ve většině případů týká zápasů, v kterých Viktoria hrála, ve dvou případech ale šlo o utkání jiných týmů. "Šlo v nich o to, aby byl výsledek pro Viktorii výhodný, aby se posunula," uvedl státní zástupce. Podle informací ČTK šlo o zápasy Blšany - Olomouc a Olomouc - Plzeň.

Reklama

Související témata: