Hlavní obsah

Šéf disciplinárky čeká na schůzku s policií

PRAHA

Sedmnáct nově obviněných osob v kauze fotbalových úplatků zatím nepůjde před disciplinární komisi ČMFS. "Zahájení disciplinárního řízení předpokládám až po rozhodnutí o stížnostech jednotlivých obviněných, které bude posuzovat státní zástupce," řekl pro Sport.cz šéf komise Alexander Károlyi.

Foto: archiv

Předseda disciplinární komise fotbalového svazu Alexander Károlyi.

Článek

Ten se počátkem příštího týdne sejde s policejními představiteli. "Až na základě odpovídajících materiálů rozhodneme o dalším postupu," poznamenal Károlyi, který nechtěl předjímat případné dopady na první ligu a klub ze Žižkova.

"V této chvíli nemá ČMFS k dispozici závěry vyšetřujících orgánů, vše se musí důkladně na fotbalové úrovni posoudit a následně rozhodnout. Moje odpověď na případné dopady by tedy byla pouze spekulativní."

Károlyi každopádně potvrdil, že tresty by bylo možné uplatnit pouze v novém ročníku. Uplynulá prvoligová sezóna totiž byla uzavřena a podle fotbalových norem již není možné do ní zasahovat.

"Otázka odebrání bodů by musela být uplatněna v novém ročníku. Je to celosvětová praxe, má logiku, ale upozorňuji, že odebrání bodů je pouze jedním z možných trestů," zakončil Károlyi.

Dalších 17 obvinění

K dříve obviněným sudím a funkcionářům přibylo ve středu dalších sedmnáct jmen. Mezi nově obviněnými je sportovní ředitel Viktorie Žižkov Ivan Horník, předseda komise delegátů Ladislav Dofek, další delegáti Otakar Draštík, Adolf Růžička a Jiří Vlček, bývalý sudí a šéf unie rozhodčích Evžen Amler, dále Marcel Hábl, Igor Gulajev, Miroslav Liba, Zdeněk Lukes, Ladislav Míka, Pavel Poledník, Vladimír Pastyřík, Zbyněk Pustka, Ladislav Talpa, Karel Vidlák a Milan Šedivý.

Reklama