Hlavní obsah

Šimák: Měl jsem toho dost

Co trenér Sparty František Straka slíbil, to naplnil nečekaně brzy. Flamendr a rebel Jan Šimák dostal na Letné šanci předvést se nečekaně brzy, proti Slovácku nastoupil od začátku! "Řekl mi to dvě hodiny před začátkem, byl jsem překvapený," přiznal pětadvacetiletý záložník.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Na trávníku vydržel poločas, pak jej nahradil Zelenka. Co ukázal v prvním utkání po takřka jedenácti měsících, kdy válel ještě v Hannoveru? Pár průniků od levé lajny skončilo neúspěšnou kličkou nebo přihrávkou.

Diváci mu přáli. Při jeho bombě z 25 metrů vedle obdivně zahučeli, jenže Šimák celkově spíše zklamal. A hlavně: žádná velká snaha a nadšení z fotbalu. Že by se rozběhl naplno, neexistovalo.

"Mám smíšené pocity. Z výsledku i mé hry. Chybí mi šmrnc, rychlost, nejsem v laufu. Od třicáté minuty jsem toho měl už dost a těžce se vracel. Sám jsem si řekl o vystřídání," řekl Šimák k prvnímu zápasu v lize po třech letech.

Hrál na levém okraji zálohy, tedy to co v Leverkusenu. "Raději bych se viděl ve středu, jako v Hannoveru, ale jsem rád, že mi trenér vůbec dal důvěru," špitl tiše muž s čelenkou ve vlasech.

Reklama

Související témata: