Hlavní obsah

Překvapení, nervy a Poborského úlet

Viktor NosekPrávo

To zase bude debat o tom, jak sudí zpackal zápas. Michal Beneš, považovaný za českou jedničku, ovlivnil chybami zápas na Letné! Sparta mohla být nakonec ráda, že hned na úvod ligy v sobotu doma neprohrála, ale i tak má její remíza 1:1 s týmem Slovácka punc senzace. Dramatický a nervózní zápas završil úder Karla Poborského hlavou do obličeje Lukáše Jarolíma...

Článek

"Synot, Synot," řvali hosté po konci nadšeně v kabině. Už nemají na kontě minus dvanáct bodů, které dostali jako trest za úplatkářskou aféru. Jeden z hrozivého manka stanoveného disciplinárním trestem nečekaně umazali.

Malinko však také cítili křivdu, že jim Beneš nepochopitelně neuznal krásný gól Nezmara z první půle pro údajný faul střelce na Petráše. "Bylo to tělo na tělo, jestli někdo fauloval, tak on. Škoda, ale hlavně že jsme začali odmazávat," usmál se Jan Nezmar, který brzy střídal s pochroumaným kotníkem. "Nevypadá to vůbec dobře. Jedu na rentgen."

Na Letné byla k vidění urputná bitva, kompaktní obrana hostí favorita ne a ne pouštět do šancí. Sparta bez gólmana Blažka (trest za vyloučení ve finále Poháru ČMFS) a jen na lavičce s Koubským a v první půli i Pacandou byla bezradná.

A po gólu Pavlíka ze 48. minuty z penalty za ruku sparťana Kováče to vypadalo na ostudu. "Někdo mě zezadu přistrčil a míč mi štrejchnul o ruku. Bylo to od sudího hodně přísné," stěžoval si na Beneše i Radoslav Kováč. Domácí se v napjaté atmosféře dočkali vyrovnání díky zaváhání gólmana Drobisze, jehož využil Homola.

Poborský měl důvod k mlčení

Ke konci už hlavně tekly nervy. Kapitán Sparty Karel Poborský ukázal, že je "specialistou" na první zápasy ligy. Loni v Teplicích dvakrát brutálně sestřelil Tesaříka a nebyl vyloučen, v sobotu pro změnu čelem do obličeje udeřil Lukáše Jarolíma, který po něm předtím mrskl balónem.

"V tu chvíli to bolelo," říkal syn trenéra Slovácka ke svému teatrálnímu sesutí. "Ano, hodil jsem na něj míč, ale on mi udělal v první půli totéž. Měla to být pro něj jasná červená," nepochyboval Jarolím. Beneš měl ovšem vyloučit oba.

Jenže: dovolte si to na Poborského. Na Letné, hned před hlavní tribunou... "Shodli jsme se, že kdyby to nebyl Karel, tak šel ven," řekl Nezmar. Co na to Poborský? Ten po takových zápasech a úletech mezi novináře nechodí.

Reklama

Související témata: