Hlavní obsah

Chyba rozhodčího nováčkovi radost nekazí

MLADÁ BOLESLAV

Máme na talíři skandál, mohou si zapsat do diářů pánové z vedení české fotbalové ligy. Netrestá se úder hlavou do obličeje soupeře v podání prominentního sparťana Karla Poborského, neuzná se vyrovnávací gól Jablonce. Pravda, situace nepřehledná, ale stejně...

Článek

Kdo je na tapetě tentokrát? Pomezní arbitr Petr Petřík, který si nevšiml, že se v 88. minutě utkání Mladé Boleslavi s Jabloncem odrazil míč po hlavičce Korduly od břevna evidentně za brankovou čáru.

Hosté jásali, domácí gólman Miroslav Miller míč ihned odkopl do zámezí. "Nemyslím si, že by přešel celým objemem čáru," vynesl soud nad akcí, kterou jen zkoprněle pozoroval. Zasáhnout rozhodně nemohl.

"Takových situací ve fotbale je. Gól platí, když ho pískne rozhodčí. A to se přece nestalo," mávl rukou hrdina utkání, který zneškodnil ve druhé půli penaltu jabloneckého Čížka.

Stejně hovořili i ostatní mladoboleslavští. První výhru v historii klubu si nehodlali nechat ničím pokazit, diváci jim připravili po závěrečném hvizdu nekončící ovace. "Co k tomu mohu říct? Já to ze své pozice neviděl, nemohu nic posoudit. Radost nám to nijak nekazí. Snad nebyl...," vykládal kapitán ligového nováčka Jiří Skála.

Rada s očima v sloup

Severočeši si pochopitelně už na trávníku mysleli pravý opak a televizní záběr jejich mínění jen potvrdil. "Zdálo se mi, že to byl gól," řekl zklamaně autor "vyrovnávací" hlavičky Michal Kordula.

Trenér hostí Karel Rada se hlavně šíleně zlobil na autora zpackané penalty Radka Čížka. "Že na ni půjde, to mě nenapadalo ani ve snu. Den před zápasem jsme je trénovali a bylo jasně řečeno, že jsou určeni čtyři jiní a ti se měli případně dohodnout. Čížek byl na hřišti krátce, měl jít někdo, kdo byl v zápasovém transu," lomil rukama s tím, že domácí po pauze nevystřelili na branku a jeho tým byl lepší. "Prohráli jsme jen díky jediné naší chybě v obraně."

Nad neuznanou brankou jen otočil oči v sloup. "Opravdu byl?" ptal se novinářů. Nad souhlasem jen bezmocně krčil rameny. První výhra Mladé Boleslavi v lize v lize má nehezkou pachuť. "Zasloužili jsme si ji," uvedl jasně kouč Luděk Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články