Hlavní obsah

Opava nesmí na stadión nikoho pustit

Igor BruzlPrávo

Sobotní fotbalové utkání mezi opavským mužstvem a ligovým nováčkem z Mladé Boleslavi se kvůli trestu Slezského FC musí hrát za zavřenými dveřmi. Přesto ale fandové Opavy o utkání nepřijdou, přenos zápas totiž bude promítán na velkoplošné obrazovce před hlavním vstupem na stadión v Městských sadech.

Foto: internet

Opavští fotbalisté odehrají duel s nováčkem bez diváků.

Článek

Slezané vyfasovali rozporuplný trest poté, co docházelo na stadiónu k nepřístojnostem během utkání posledního ligového kola minulé sezóny s Baníkem Ostrava.

"Ač jsme se pak odvolávali, neuspěli jsme. Podle rozhodnutí disciplinární komise se skutečně bude hrát s vyloučením obecenstva. Na dodržení tohoto nařízení budou také dohlížet svazoví činovníci," uvedl předseda představenstva SFC Opava Petr Psotka.

Rázně upozornil, že pro vpuštění na stadión nemohou domácí funkcionáři činit žádné výjimky. "Na stadión nebudou vpuštěni ani majitelé různých volných vstupů," prohlásil jasně Psotka a dodal, že díky partnerům Gambrinus a Auto Hruška mohl být realizován přímý přenos utkání před vstupem na stadión na obrazovce.

"Budou tam také stánky s tradičním fotbalovým občerstvením," uvedl Psotka. Duel má výkop v 17 hodin.

Řeší utkání s Baníkem

Jasno však také není ještě ani ohledně dalšího utkání Opavy na domácím stadiónu, kdy má Slezský FC v neděli 29. srpna hostit právě Baník Ostrava. Derby se na jaře neobešlo bez velkých srážek hostujících vlajkonošů s policií.

"Chtěli jsme hrát původně v neděli v osm večer, ovšem po poradě všech bezpečnostních složek jsme požádali ligovou komisi o změnu začátku utkání na sedmnáct hodin," poznamenal Psotka.

Čas ještě schválen nebyl, ale jisté už je, jak bude probíhat prodej vstupenek pro fandy hostujícího klubu. "Pro Baník budou vyčleněny čtyři stovky lístků do klece vedle tribuny a do sektoru H1, sousední sektor bude vyklizen. Žádné vstupenky rovněž nepůjdou do předprodeje, ale k dostání budou až tři hodiny před zápasem přímo v pokladnách na stadiónu. Jistotu tak mají pouze majitelé permanentek," krčil bezmocně rameny Psotka.

Reklama

Související témata: