Hlavní obsah

Jde i o mě, burcoval Straka sparťany

DRNOVICE

První gól nabídl hrubkou Drnovicím brankář Blažek, druhý si vstřelil záložník Sivok dokonce sám. Za stavu 2:0 pro fotbalisty z Vyškovska bylo o přestávce v kabině Sparty pořádně rušno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty František Straka (vlevo) s Karlem Poborským.

Článek

"Zdůraznil jsem hráčům, že po pauze půjde nejen o sparťanskou čest, ale i o kouče. Řekl jsem těm frajerům, že mohou takhle pokračovat dál, pokud skutečně chtějí, abych se od mužstva odporoučel," líčil po střetnutí svérázný trenér letenského týmu František Straka. Jeho slova padla na úrodnou půdu. Pražanům se podařilo ve druhé půli otočit třemi brankami skóre ve svůj prospěch a za vítězství 3:2 si nakonec odvezli tři body.

Kouč pochválil svůj celek za vydařených 20 minut na začátku druhého poločasu, během nichž Sparta srovnala dvoubrankové manko. "Stojí ovšem za zamyšlení, proč pak měli víc šancí zase Drnovičtí. Musím jim poblahopřát ke skvělému výkonu. I přesto, že jsme se nakonec radovali my. Junova trefa v nastaveném čase byla parádní," ocenil Straka přesný volej střídajícího hráče.

Útočník Tomáš Jun odmítal roli sparťanského spasitele. "Do přestávky se mi z lavičky zdálo, že působíme poněkud zakřiknutým dojmem. Snažil jsem se proto po pauze naši hru trochu rozhýbat. Jsem samozřejmě hrozně šťastný, vstřelit dva góly za poločas se nepodaří každý den. Ten druhý byl navíc rozhodující. Pro nás je to obrovsky cenná výhra. Měla by nás nastartovat k trvale lepším výkonům," přál si.

Rovněž Junův parťák z útočné formace, autor vyrovnávací branky Milan Pacanda, doufal, že šťastné vítězství dodá Spartě sebedůvěru zejména před odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti maďarskému Ferencvárosi. "V Drnovicích jsem si zastřílel jako u Verdunu, ale nakonec jsem dal gól ze situace, při níž jsem vůbec na ohrožení domácí branky nemyslel. I pro mě bylo obrovským překvapením, že balón skončil po mém centru do šestnáctky v síti," přiznal hráč, který se ukazuje být nejvýraznější letní sparťanskou posilou.

Ani Jun netajil, že při gólu, jímž Spartě zajistil všechny tři body, příliš nemířil. "Věděl jsem, že do konce zbývá už pouze pár vteřin, a tak jsem to zkusil. Do balónu jsem se opřel ze všech sil. Střela mi sedla fantasticky," pochvaloval si.

Sparťanská euforie ostře kontrastovala se zklamáním drnovických fotbalistů. Dřeli do úmoru, ale stejně jako o týden dřív v Brně nakonec opouštěli hřiště s prázdnou. "Co k tomu říct? Měli jsme Spartu na lopatě. Vedení 2:0 nám nahrávalo, ale po přestávce jsme se nepochopitelně zatáhli dozadu. Soupeř nás za to ztrestal. Chtěli jsme se odlepit od nuly a opět nám to bohužel nevyšlo. Porážka je to strašně krutá a naše zklamání obrovské," přiznal zdrcený záložník Ivo Svoboda.

V podobném duchu hovořil i drnovický trenér Josef Mazura. "Poslouchat ze všech stran chválu na náš výkon je sice pěkné, avšak ztracené body nám to nepřinese. Snad nás dvě nešťastná utkání nepoznamenají. Kdybychom teď prohráli i v Jablonci a Teplicích, už by si nikdo nevzpomněl, jak moc jsme Brno a hlavně Spartu trápili," přemítal.

Reklama

Související témata: