Hlavní obsah

Baník hrál zase mizerně, bod z Jablonce si nezasloužil

JABLONEC

Tohle že je poslední fotbalový mistr? Tak se ptali fanoušci v Jablonci. Baník po domácí porážce s Teplicemi herně propadl i ve 2. ligovém kole. Jen díky štěstí a špatné komunikaci obránce Hrotka s gólmanem Špitem odvezl ze severu Čech upachtěnou remízu 1:1.

Článek

Převážně nebojující, v útoku bezzubý. Takový je nyní Baník. Bod z Jablonce si nezasloužil. Kde jsou důvody? Třeba Marek Heinz to ví jasně: "U nás rozhodčí prostě neumějí pískat. Pořád mě drželi a on se jenom směje. Je to k smíchu. Měli jsme větší šance než Jablonec, bod mě ani moc netěší," vykládal poněkud neuvěřitelně reprezentační útočník. Baník a krize? "Hráli jsme přece venku," dodal a zmizel.

Nedodržují pokyny

Vývoj zápasu byl přesně opačný, než tvrdil Heinz. Všichni museli vidět, že vyhrát si zasloužili domácí. Měli jednoznačně více šancí a až na samotný závěr byli lepší.

I kouč hostí František Komňacký se na výmluvy svých svěřenců hodně zlobil: "Vidí chyby všude jinde než v sobě. To jejich chování mě mrzí snad ještě více než samotná hra. Mysleli jsme si, že se nám právě tady vrátí lehkost, ale omyl. K loňským výkonům máme stále hodně daleko."

Je toho však více, co kouče štve. Komňacký musel jen odkývat, že jeho mužstvo první poločas s výjimkou prvních deseti minut odchodilo. "V kabině se chlapci hecují, plácají, jsou plni odhodlání, na place si ale dělají, co chtějí, a nedodržují pokyny."

A další věc... Matušovič se ohnal po Laštůvkovi a byl v 70. minutě vyloučen. "S ním si ještě promluvím. S tímhle to u mě bude mít těžké. Loni jsme nedostali ani jednu červenou. Teď tohle a všechny tři žluté za řeči," vrtěl hlavou naštvaný Komňacký.

Jsi sám, křikl Špit, a bylo vyrovnáno

Jablonečtí cestou do šaten soptili, někteří nadávali. V pondělí je obrali o bod sudí, kteří jim v Mladé Boleslavi neuznali regulérní gól, teď zase dostali školácký vyrovnávací gól.

Baník už byl v deseti, když střídající Papadopulos lehce obral v 73. minutě obránce Hrotka o balón a poslal ho neomylně Špitovi mezi nohy. "Řval jsem na Ríšu, že je sám. Myslel jsem, že má Papadopulose za sebou tak tři metry... Bohužel neměl. A míč mi prolétl mezi nohama," říkal Michal Špit.

"Celkově jsme byli lepší a měli jsme vyhrát. V kabině je velký žal," krčil rameny trenér Jablonce Petr Rada. "Kluci křičí, že jsme měli mít šest bodů a máme jen jeden," nastínil náladu Špit.

Reklama