Hlavní obsah

Sparta předvedla střelecký koncert

Opavskou váhavost na letenském trávníku v předehrávce 3. kola fotbalové ligy ztrestal bleskově hned v úvodu sparťan Pacanda. Úplný klid na cestě ke třem bodům to ale Spartě nezajistilo. Soupeře, jemuž dokonce nabídla možnost vyrovnat, rozstřílela až v poslední desetiminutovce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V sestavě Sparty nastoupil i Tomáš Jun.

Článek

Nakonec z toho byl střelecký koncert. I zásluhou neúnavně pálícího Pacandy, který přidal svůj třetí gól.

V sestavě s Junem

Letenští nastoupili s Junem, ač se spekulovalo, že start hráče, který krátce před tím ze zdravotních důvodů vynechal reprezentační akci, může přinést třeba až kontumaci. Právě Jun v 5. minutě pospíšil kolem bezradných obránců do šestnáctky a po jeho centru nezbylo rozběhnutému Pacandovi nic než trknout míč do sítě.

Ani to opavskou defenzivu, která dlouhé minuty měla potíže s tím, aby zaregistrovala, že už se hraje, neprobudilo. Poborský bleskově zareagoval po nepřesném výhozu brankáře Vaška, vybojoval míč, zacentroval na Pacandu jehož hlavu Opavští ještě odvrátili, dorážku z úhlu však nikoli.

Ani Opavští nemuseli moc vymýšlet, aby se dočkali gólu. V 15. minutě se odražený míč dostal k volnému Brazilci Batistovi a ten prostřelil mezi nohama Blažka.

Rozhodující úder až před koncem

Pacanda dál vytrvale hledal pozice pro palbu. Střílel nad, pak jeho ránu kryl Vašek a když u brankové čáry soupeřova gólmana elegantně obešel, zachraňovali vše zadáci. V nadějné pozici se neprosadil v závěru půle ani opavský Metelka.

Sparta měla hru ve své moci i po pauze. Ale soupeři další ránu nezasadila. Naopak mu nabídla obří šanci. Batistovi v brejku ale přesnost z první půle chyběla. Rovněž ale sparťanským střelcům. Pacandovu ránu i Voříškův pokus likvidoval Vašek. Poborského dělovku v 78. min. Vašek neudržel, ale Pacanda z úhlu mířil mimo.

Až v 83. minutě přidal pojistku hlavou po rohu Homola. Teprve pak přišel na Letnou klid a s ním další trefy Pacandy a Koubského.

Sparta - Opava 5:1
Poločas: 2:1. Branky: 4., 7. a 85. Pacanda, 83. Homola, 90. Koubský - 15. Batista. Rozhodčí: Královec - Tulinger, Hojsík. ŽK: Michalík - Vašek, Kotůlek, Sviták. Diváci: 3390.
Sparta: Blažek - Pergl, Homola, Koubský, Čech - Poborský, Zelenka (59. Voříšek), Sivok (81. Kováč), Michalík (78. Petráš) - Jun, Pacanda. Trenér: Straka.
Opava: Vašek - Laciga, Kotůlek, Jašek, Bureš - Kiša, Sviták, Metelka (82. Zeher), Pšeničnyj (80. Širanec) - Bačík (54. Erivelto), Batista. Trenér: Hapal.
TABULKA
Další zápasy 3. kola
Liberec - Příbram 2:0
Olomouc - Slavia 21.8. 14:25
Zlín - Blšany 21.8. 20:00
Ostrava - Č. Budějovice 21.8. 20:00
Jablonec - Drnovice 22.8. 17:00
Ml. Boleslav - Teplice 22.8. 17:00
Brno - Slovácko 23.8. 16:40

Reklama

Související témata: