Hlavní obsah

Opava chce zabránit chuligánské válce

OPAVA

S předsevzetím nedopustit opakování květnového chuligánského řádění se v Opavě chystají na nedělní souboj místního prvoligového fotbalového klubu s Baníkem Ostrava. Před čtvrt rokem se zápas zvrhl v řádění chuligánů hlásících se k ostravskému klubu, na jehož konci bylo jedno vážné zranění náhodného chodce a zdemolované zařízení stadionu i jeho okolí.

Foto: PRÁVO/Josef Gabzdyl

Policisté slibují, že fotbalovým chuligánům v Opavě nedají šanci

Článek

Za chyby v pořadatelské službě dostal opavský klub pokutu a utkání s Mladou Boleslaví musel sehrát bez diváků. "Jednou to stačilo! Společně s policií chystáme řadu opatření, které podobnému vývoji určitě zamezí," prohlásil opavský primátor Zbyněk Stanjura (ODS). Do předprodeje půjde jen minimum lístků, přičemž Baník získá jen několik stovek vstupenek. Podle posledních informací asi čtyři sta.

Důsledné prohlídky u vchodu

"Tedy ne přes dva tisíce jako minule. Následovat budou velice důsledné osobní prohlídky," dodal primátor. Do hlediště nebudou vpuštění fanoušci s kuklou na hlavě, o posilněných alkoholem ani nemluvě. "V areálu stadionu se alkohol nebude podávat," upozornil Stanjura, který se neobává, že lidé, jenž se nedostanou do ochozů, začnou vyvádět ve městě.

"Pokud se budou chovat slušně, každý si bez problémů koupí lístek u pokladny. Pevně věřím, že případné nepokoje mimo stadion zlikvidují hned v zárodku policisté," zakončil primátor, který se na fotbal rovněž chystá. "Ale ne do VIP sektoru, asi půjdu mezi obyčejné fandy, ať vše mohu objektivně posoudit."

Připraveno bude přes 200 policistů

Klub, radní i policisté mají ještě dnes upřesňovat všechny podrobnosti bezpečnostní akce. "Přesto už mohu informovat, že o klid se postará zhruba 230 policistů nasazených v rámci Severomoravského kraje. Pomůže padesátka strážníků a osmdesát pořadatelů," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Opilí fanoušci budou okamžitě převezeni na záchytku, pachatelé trestných činů čeká zkrácené přípravné řízení a tedy rychlé tresty. Pořádkové síly však rozhodně nechtějí nikoho provokovat. "Do areálu stadionu vstoupíme jen na žádost pořadatelů," řekl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články