Hlavní obsah

Slovácko dál smazává manko

Čestmír FolkSport.czPrávo

Z hrozivého dvanáctibodového trestu, který jim kvůli korupční aféře vyměřila svazová disciplinárka, dokázali už sedm bodů umazat. Fotbalisté Slovácka rychle zapomněli na nešťastnou porážku v Brně a sobotním vítězstvím 1:0 nad Jabloncem znovu prokázali, že na novém stadiónu v Uherském Hradišti neztrácejí.

Článek

Trenér bývalého Synotu Karel Jarolím nechtěl po utkání spekulovat, kdy se jeho tým dostane do kladných čísel. "Žádné tipy po mně nechtějte. Samozřejmě si přeji, aby se tak stalo co nejdřív. Uděláme pro to maximum. S tak velkým mankem se ale nežije lehce," přiznal.

Také Milan Ivana, který zaznamenal v duelu s Jabloncem rozhodující branku, věří, že se Slovácko brzy dotáhne na další prvoligové celky. "Zatím hrajeme v pohodě, neměl by to být tak velký problém. Zejména doma před našimi fantastickými fanoušky se nám daří," pochvaloval si.

Hřiště opouštěl s úsměvem ve tváři. "Pochopitelně mě těší, že nám můj gól přinesl důležité tři body. Trefil jsem se poprvé v sezóně," netajil člen slovenské reprezentační jednadvacítky obrovskou radost.

Kvůli zranění nastoupil Ivana v novém prvoligovém ročníku teprve k druhému utkání. "I proto mám teď do fotbalu obrovskou chuť, což na mně asi bylo vidět. Škoda jen, že jsme nedokázali přidat druhou branku. Jablonec kvůli tomu zlobil až do konce, ale vedení jsme celkem v klidu uhájili," liboval si.

Jablonec neumí dát venku gól

Jablonečtí se sice nemuseli za předvedený výkon vůbec stydět, avšak tristní bilanci z cizích stadiónů, kde naposledy vyhráli v Příbrami v dubnu 2002, ani v Uherském Hradišti neprolomili. "Když neproměníme ze tří stoprocentních šancí ani jedinou, těžko jsme mohli zvítězit," povzdechl si útočník severočeského celku Petr Smíšek.

"Sám jsem se v jedné hned v úvodu utkání ocitl, avšak v záklonu se mně nepovedlo dát hlavičce správný směr," posteskl si. "Podle mého názoru jsme si remízu zasloužili. Vždyť jsme byli domácím vyrovnanými soupeři," tvrdil.

Rovněž jablonecký trenér Petr Rada mínil, že jeho mužstvo bylo k remíze hodně blízko. "Slovácko si zasloužilo vyhrát v Brně, ale vrátilo se s prázdnou. A zrovna proti nám si to vynahradilo," mrzelo ho. Na dotaz, proč se Jablonci na soupeřových hřištích výsledkově vůbec nedaří, našel odpověď bleskově. "Protože nejsme schopni vstřelit venku gól," vyhrkl.

Reklama

Související témata: