Hlavní obsah

Šimák: Nestojím na místě, a to je pozitivní

PRAHA

S nepříliš lichotivou vizitkou přicházel před letošní fotbalovou ligou do pražské Sparty Jan Šimák. Trenér Straka dal fotbalovému rebelovi šanci, o místo v základní sestavě už ale bojuje Šimák sám. "Od nástupu do Sparty jsem se posunul, to je pozitivní," říká letenský záložník v rozhovoru pro Právo.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Do utkání v Blšanech jste vstoupil v pauze za nepříznivého stavu pro Spartu. S jakými úkoly? Hrát za dvěma útočníky, ale hodně ofenzivně. Pokyn zněl stahovat se pro balóny až do hloubi pole. Domácí byli oslabení, měl jsem hodně místa. Když jsme výsledek otočili a vedli, už jsem se přesunul na levou stranu zálohy a pouze hlídal lajnu tak, aby se Blšany už nedostaly do šance.

Vítězný gól jste vstřelil právě vy. Míč prošel brankáři Obermajerovi pod tělem trošku nečekaně. Byla výhoda, že v domácí svatyni už nestál vyloučený Chvalovský? Nemyslím. Tomáše Obermajera pamatuji z dob svého blšanského angažmá jako výborného gólmana. Když jsem se o poločase rozcvičoval, rozhodně jsem ho nepodceňoval. Po utkání říkal, že míč při střele neviděl.

Jak moc vám pomohl fakt, že domácí hráli druhou půli v deseti? Do poločasu jsme měli problémy a vyloučení Aleše Chvalovského nám pomohlo. Domácí to s přibývajícím časem nestíhali, jen bránili.

Měl jste ještě jednu šanci, ale míč skončil těsně vedle... Moc nechybělo a míč by zapadl k tyči. Dal jsem si to dobře do pohybu a střílel křížem. Byla to škoda.

Gólem jste popravil Blšany, kde jste působil čtyři sezóny a po stejně dlouhé době se na zdejší trávník znovu vrátil. Jaký to byl pocit? Vzpomínám na zdejší působení moc rád, prožil jsem tady krásné chvíle. Ale o gólech takhle nepřemýšlím. Rád je střílím, bez ohledu na to, do sítě jakého soupeře padají.

Jak jste se cítil fyzicky? Třicet minut to bylo v pohodě, ale pak mi při sprintech tuhly nohy. Ještě to není ideální, ale na půli už si věřím.

Zajistí vám gól v součtu s předvedeným výkonem místo v sestavě pro další zápas? To je otázka pro trenéra. Pro mě je nejdůležitější, že nestojím v jednom bodě, na místě. Nestagnuji. Od nástupu do Sparty jsem se posunul, to je pozitivní.

Reklama

Související témata: